Käyttökomediaa tyypillisimmillään

Muista en mene sanomaan, mutta allekirjoittaneesta oli taas kerran ilo nähdä Robert De Niro valkokankaalla. Muuta ilonaihetta ei sitten oikein löytynytkään. Elokuva elokuvan teosta on oma taitolajinsa. George Gallon uusin ohjaus The Comeback Trail koettaa tavoitella siitä tasoja komediana onnistuen melko hyvin, jos tavoitteena oli läpeensä geneerinen medium-pihvi.

The Comeback TrailTuottaja Max Barberin (Robert De Niro) uran flopatessa hän jää velkaa mafiapomo Reggie Fontainelle (Morgan Freeman). Max ryhtyy tuottamaan uutta elokuvaa aikomuksenaan tapattaa vakuutuskorvauksen toivossa pääosanesittäjä. Max palkkaa rooliin vanhan näyttelijäraakin Duke Montanan (Tommy Lee Jones), mutta ei osaa odottaa, että kameran edessä oleminen palauttaa tähän elämäniloa ja luvassa olisi hienoimpia lännenelokuvia koskaan.

Elokuva on sikäli ihmeellinen komedia, että se ei ole erityisen hyvä tai huono. De Niro varsinkin edustaa hyvin ja henkilövalinnat ovat muutenkin osuneet nappiin. Vanhainkotikohtaus on groteskiudessaan varsin hykerryttävä ja yksi lohkaisu sukupuolirooleista tuodaan vaivihkaa sisään hauskalla tavalla.

The Comeback TrailElokuva on hyvän maun mukainen, geneerinen ja hivenen kädenlämpöiseksi jäävä käyttökomedia, joka ei osaa ottaa vaativamman maun omaavaa katsojaa. Jossain vaiheessa maneereista tuli mieleen, että olikos tämä taas Tarantinon ohjaus, mutta hän sentään osaa liioitella.

Elokuva lässähtää lopussa eikä jätä juuri mitään makua suuhun. Tätä voi suositella krapulapäivän viihteeksi, jos olet mennyt lainaamaan kaikki kivat kalkkunat kavereille. Missään nimessä tämä ei tuo komediaan genrenä mitään uutta, ja parasta siinä on Roope.

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 3 / 2 henkilöä