Naisia hermoromahduksen partaalla

Ystävänpäiväviikonloppuna ensi-iltansa saava How to Be Single näyttää trailerien perusteella kertomukselta kahdesta ystävästä, jotka sukkuloivat ympäri New Yorkia etsien elämänsä rakkautta. Yksinkertaisesta ystävyystarinasta ei kuitenkaan ole kyse. Elokuva on yksi juhlapäivien tienoilla usein nähtävistä moneen suuntaan jakautuvista kokoelmista romanttisia tarinoita. Se seuraa Liz Tuccillon aiempaan kirjaan perustuvaa elokuvaa Jätä se! (2009), joka oli myös yksi tämän romanttisen komedian alalajin edustajista.

How to Be SingleKun Alice (Dakota Johnson) päättää ottaa aikalisän suhteeseensa löytääkseen itsensä, uskoo hän eron olevan vain väliaikainen. Poikaystävän (Nicholas Braun) löydettyä uuden rakkauden on Alicen muutettava omilleen ja opittava elämään sinkkuna. Tukea ja neuvoja tarjoavat urakeskeinen lääkärisisko (Leslie Mann) ja juhlimiselle elämänsä omistanut työtoveri (Rebel Wilson). Kantapaikan baarimikon (Anders Holm) ajatukset taas antavat miesten näkökulmaa parisuhteeseen ja sinkkuelämään.

Elokuvan tarinat keskittyvät miesten välillä arpovaan Aliceen, hänen sisarensa orastaviin perhehaaveisiin ja deittailua matemaattisen tarkasti harrastavaan Lucyyn (Alison Brie). Rebel Wilsonin Robin ei saa edes omaa tarinaa, vaikka hänen räväkkä huumorinsa olisi voinut keventää tunnelmaa.

How to Be SingleElokuvan alkumetreillä hahmot julistavat oikean sinkkukokemuksen olevan kaukana Sinkkuelämän parisuhteeseen tähtäävästä deittailukulttuurista. Siitä huolimatta How to Be Single asettaa yksin elämiselle aikarajat, jonka jälkeen on aikuistuttava ja asetuttava paikoilleen, vaikka kaikkien tulevaisuutta ei elokuvassa täysin lukkoon lyötäisikään.

Alice selittää entiselle poikaystävälle sinkkuuden aikana etsiä omia vahvuuksia ja uusia kokemuksia. Elokuva tiivistää tämän hänen ainaiseksi tappelukseen mekkojen vetoketjujen kanssa. Ystävyys ja työelämä jäävät elokuvassa jatkuvasti miesten jalkoihin, joten edes Sinkkuelämän kaltaista yhteisöllisyyttä ei elokuvasta löydy. Valkoista keskiluokkaa edustavien naisten elämät pyörivät kuluttamisen ja ihmissuhteiden ympärillä. Suurimmiksi ongelmiksi osoittautuvat itsensä pukeminen ja kieliasetusten muuttaminen televisiosta.

How to Be SingleElämäntaito-oppaiden ja romanttisten komedioiden risteytys on täynnä outoja tilastoja ja teorioita, jotka jäävät yhtä irtonaisiksi kuin Lucyn koko juonikuvio. Huumorin sijaan elokuva on täytetty alati hermoromahduksien ja kyyneleiden partaalla olevilla naisilla. Pinnallisten hahmojen tarinat on nähty moneen kertaan, eikä How to Be Single pysty tarjoamaan katsojille mitään uutta.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1 / 3 henkilöä