Suoraviivaisesti murhista

Entisen musiikkivideoiden tekijän Joe Charbanicin ohjaama The Watcher on juoneltaan yksinkertainen, pituudeltaan lyhyehkö ja loppuratkaisuiltaan ennakoitava. Juuri siksi elokuva onkin hyvin viihdyttävä ja otteessaan pitävä.

© 2000 Universal PicturesYhä enemmän johtorooleja saava James Spader on loppuunpalanut FBI-agentti, jota hänen hyväksymistään kerjäävä sarjamurhaaja ja luonnollisesti koko nimeään käyttävä David Allen Griffin (Reeves) ei jätä rauhaan. Lopulta G-miehen on puettava tumma pukunsa uudelleen päälle ja sitten alkaakin tapahtua. Suoraviivaisesti, mutta tehokkaan yksinkertaisesti.

© 2000 Universal PicturesAmmattipiirien suuresti arvostama Reeves tekee mainion roolin psykopaattina, jonka kieroutunut mieli samaistaa hänet sielunveljeyteen jahtia johtavan agentin kanssa. Reevesin edellinen konnanrooli oli niin ikään mainio, yliluonnollisia elementtejä sisältänyt The Gift - enne (2000), joten Matrixin jatko-osia odotellessa on hyvä muistaa miehen pystyvän myös intensiivisempää näyttelemistä vaativiin rooleihin. Myös Spader parantaa huomattavasti verrattuna miehen edelliseen isoon rooliin kökössä Supenovassa.

Alun perin Reeves olisi halunnut roolihahmonsa esiintyvän enemmänkin sivuosassa eikä tapahtumien keskipisteessä. Kuuleman mukaan tämä aiheutti kuvausten aikana jonkin verran kireyttä, mutta elokuvan suurimpana nimenä hänellä ei oikeastaan ollut vaihtoehtoja.

* * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 3 / 2 henkilöä