Lauri Mauritzin noitapiiri

Koko kansan suosikkipoika Renny "Lauri Mauritz Harjola" Harlin on taas edistänyt tärkeää työtään Hollywoodin viihdetehtaalla. Manaaja: Alku ja Mindhunters veivät miehen mukanaan tummasävyiseen tematiikkaan ja digitaalisten efektien maailmaan, josta myös uusin tuotos, sieluton teinitrilleri The Covenant ammentaa kaksin käsin.

© 2006 Screen GemsThe Covenant kertoo siloposkisista, kampusalueella hengaavista neljästä nuorukaisesta, jotka ovat todellisuudessa Ipswichin noitasuvun nuorimpia vesoja. Pirullisia voimia hihassaan piilotteleva poikajoukko on aikuisuuden kynnyksellä, jolloin heille keskiaikaisen perinteen mukaan napsahtaa entistä enemmän voimia tuonpuoleisesta.

Paholaisen pikku kätyrit ovat sukuhistoriaansa perehtymällä oppineet, että voimien käyttäminen viihdetarkoitukseen on kohtalokkaan koukuttavaa. Ongelmat alkavatkin kun paikalle ilmaantuu viidennen noitaperheen vallanhimoinen jälkeläinen, joka ei pahemmin sivuvaikutuksista välitä.

© 2006 Screen GemsThe Covenant on poikaversio elokuvasta Noitapiiri (1996), jossa joukko teinityttöjä valjastaa pahat voimat omiin itsekkäisiin tarkoituksiinsa. Noitapiirissä käsiteltiin hyvän ja pahan välistä rajanvetoa dynaamisella kokoonpanolla, mutta Rennyn piirileikki koostuu vain megaefekteistä ja Harry Potter -henkisestä kisailusta vailla moraalista panostusta.

Vastakkainasettelun puute on ammottava aukko käsikirjoituksessa. Persooniltaan täysin yhdentekevät velhonuorukaiset käyttävät voimiaan lähinnä toistensa väkivaltaiseen tuuppimiseen paineaalloilla, tyttöjen liehittelyyn ja menopelien tuunaamiseen. Kukaan ei ole potentiaalistaan huolimatta kiinnostunut hyvän tai pahan edistämisestä maailmassa, mikä tekee yhteenotoista loppuratkaisua myöten täysin merkityksettömiä.

The Covenantin trendikäs visuaalinen ilme on kaikessa harkitsevaisuudessaan ikävystyttävän kolkko ja koko puolitoistatuntinen pullollaan viimeisen päälle viilattuja videopeliefektejä. Bullet time -hidastuksilla toimivat simsalabim-turpaanlyöntikisat eivät missään määrin symboloi nuoruuden taianomaisuutta tai teiniangstissa piilevää magiaa, korkeintaan tekemisen puutetta. The Covenantia katsoessa kauhunväreitä herättää lähinnä ajatus, että Renny joskus toteuttaisi haaveensa Mannerheim-aiheisesta elokuvasta.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1 / 2 henkilöä