Kun valkokangas ripuloi…

Eräänä synkkänä ja yksinäisenä iltana ryhmä Hollywoodin turhautuneita elokuvaihmisiä tahtovat lohduttaa toisiaan. Heillä on tarve päästää paineita. He haluavat heittää volttia ja sikailla. Jonkin ajan kuluttua bileistä jokainen paikalla olija saa yllättyneenä kutsun ensi-iltaan. Kuka helvetti jätti kameran päälle? Jos tämä olisi totta, se olisi huomattavasti hyväksyttävämpi ja ymmärrettävämpi selitys Scary Movie 3:n olemassaololle kuin se, että joku normaalilla mielenterveydellä varustettu ja vieläpä omasta vapaasta tahdostaan osallistuisi tähän kimpparipuliin.

Ei sovi yltyä negatiiviseksi ja kyyniseksi. Kaikesta löytyy ainakin yksi hyvä asia ja niin löytyy Scary Movie 3:stakin. On hienoa, että sentään elokuvat, joita se parodioi ovat kohtalaisen hyviä. Kauhuleffoihin tykästynyt Scary Movie -sarja on tällä kertaa ottanut silmätikuikseen esimerkiksi Ringun, Signsin, The Othersin, Matrixin ja Eminemin oman pikku kauhupätkän 8 Miles. Idea on hyvin yksinkertainen: mässäillään elokuvilla ja suolletaan paskaa. Juoni on myös hyvin yksinkertainen: sitä ei ole. Ellei juoneksi katso sitten sitä, että se ruma muija tahtoo tappaa kaikki ja ruumiin eritteet lentää.

© 2003 Dimension FilmsPöljimmässäkin komediassa mielenkiintoista on aina se, että kuka nauraa ja mille nauretaan. Scary Movie 3 tekee tämänkin hyvin yksinkertaisesti. Kaikelle ja kaikille mahdollisella nauretaan tyhjää ja järjetöntä naurua. Ainoastaan yleisö ei naura. Mielekkäämpi vaihtoehto olisi mennä kotiin pytylle ja sitten naureskella omille tuotoksilleen kuin istua puolitoista tuntia katsomassa muiden ihmisten sontaa. Ainoastaan Idols-tuomarin ampuminen aiheutti hetkellistä vapauttavaa mielihyvää kuin pitkä mehevä pieru.

Jos muita elokuvia parodioidaan, niin miksi sitä ei voi tehdä hyvin? Miksi se ei voi olla edes muiden kreisikomedioiden veroista vaan alittaa riman naama kurarapakossa ryömien? Scary Movie 3 on oman genrensä sisällä huono, ohjaajansa David Zuckerin elokuvista huonoin ja juuri kun Scary Movie 2:n jälkeen ajattelit, ettei kolmas voi enää huonompi olla, niin kyllä se voi. Ja tämä ripuli on kroonista, sillä Scary Movie 4 on tulossa. Uusi infektiovaara lähestyy, kun tästä päästään eroon.

*
Arvostelukäytännöt