Tulta ja tappuraa

Harlinin The Long Kiss Goodnight on niiltä ajoilta, jolloin Renny ja Geena olivat vielä onnellisesti naimisissa. Avioparin tekemisiä eivät kaikki ole kovin korkealle arvostaneet, mutta puhtaan toiminnan genressä esimerkiksi The Long Kiss Goodnight on kelpo teos. Harlinin taito kuljettaa tarinaa ja suitsuttaa visuaalinen kerronta lentoonsa on tässä elokuvassa kohdallaan, eikä ruutia ja pyrotekniikkaakaan ole säästelty. Joulutunnelmaisen elokuvan dvd-painos tarjoaakin niille, joilla pelit ja vehkeet antavat myöden, huikean kuvan ja äänen humun.

© 1996 New Line ProductionTarinaa, jossa hempeä muistinsa menettänyt kotiäiti muuntuu kylmäveriseksi ammattitappajaksi, ei voi pitää kovinkaan uskottavana. Toisaalta, toimintaelokuvien skenaariothan ovat yleisesti melko uskomattomia. Uskottavuusongelmia tärkeämpänä pidän kuitenkin sitä, että juoni kulkee, ja The Long Kiss Goodnight tenhoaakin jouhevasti eteenpäin. Samuel L. Jacksonin ja Geena Davisin kemiat pelaavat hyvin yhteen ja pahimmilta uinahduksilta vältytään. Myös pahan pojan rooliin valitulla Graig Bierkolla on riittävästi karismaa.

© 1996 New Line ProductionVaikka Harlin ei vieläkään ole lunastanut lupauksiaan tehdä "vakavampia" elokuvia, niin toiminnan pyörittäjänä mies on eittämättä alansa huippu. Harlinin uralla The Long Kiss Goodnight on toistaiseksi viimeinen varteenotettava elokuva, sillä Deep Blue Sean mies varmasti haluaa itsekin unohtaa. Harlinilla alkaa hiljalleen olla näytön paikka ja miten äijän käy, se selviää ensi vuonna ensi-iltansa saavan Drivenin myötä.

Toiminnan ystävä voi ainakin nyt helliä itseään kotiteatterissa, sillä dvd-julkaisun kuvan ja äänen tasot ovat erittäin korkeat ja tekstitysvaihtoehdotkin ovat muuttuneet monipuolisemmiksi. Toimintaformaattia ajatellen The Long Kiss Goodnightissa on tulta ja tappuraa riittämiin - mölytoosan nupit vain kaakkoon.

DVD / kuva: 16:9 Anamorfinen Widescreen 1.85:1; ääni: Dolby Digital 5.1; tekstitetty (elokuvaa voi katsoa ilman tekstitystä sekä valita tekstityksen sijainnin); special features: trailer ja biografioita.

* * * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 3,3 / 4 henkilöä