Hysteerinen puskafarssi sen kuin jatkuu

Renny Harlinin ohjauksia ei nyt sen kummemmin tarvitse esitellä. Miehen ura ei ole aina ollut laadultaan tasaista, ja Luokkakokous 3 on joko erikoinen välisoitto tai uran päättävä kananmunapieru – toivon ehdottomasti ensimmäistä vaihtoehtoa.

Luokkakokous 3- SinkkuristeilyPelastaakseen eronneen ja työttömän Antin (Sami Hedberg) itsetunnon ja mielenterveyden Tuomas (Jaajo Linnonmaa) ja Niklas (Aku Hirviniemi) päättävät viedä hänet sinkkuristeilylle, jonne päätyvät myös pyörätuolissa oleva Antin isä, kiinalainen mafia ja virolainen velanperijä.

Sitten sitä mennään, huiiiii. Tai siis ei mennä, jos haetaan aidosti oivaltavaa komediaa vaivaannuttavan koheltamisen sijasta. Mari Perankosken näyttelemä rempseä munahaukka on ainoa edes vähän hupaisa hahmo, muuten komediasaagaa jatketaan vanhalla tutulla farssireseptillä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, totta kai, mutta mitään oikeasti uutta komedian saralla ei Harlinkaan nyt löydä.

Luokkakokous 3- SinkkuristeilyKyllä tämäkin elokuva takuulla segmenttinsä löytää korona-ankeuden keskeltä, mutta moneen kertaan naurettuja kliseitä tässä on vain keräilty pieru- ja homohuumoreineen. Hedbergillä on maha, Hirviniemen naama vääntyy, maskuliininen uho vie ihmisen outoihin rillumareitilanteisiin. Siinäpä se paljolti sitten onkin. Jos jotakin voi kehua, niin hyviä populäärikulttuuriviittauksia.

Jos kärsimysnäytelmää on vielä pakko venyttää neljänteen osaan, olisi suotavaa päästää irti edes urologia-alueen vaivoista.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1 / 2 henkilöä