Tasaista puksutusta

Sateinen Hong Kong jouluaattona märkii taustalla. Pukki apulaisineen hyökkää paikalliselle ruumishuoneelle. Tarkoituksena saada jotain takaisin. Piiloleikkiä, hippaa, kevyttä nujakointia, loppujysäri ja homma kauniissa paketissa kuusen alle nimellä Bodies at Rest.

Bodies at RestKyllä Harlinilla edelleen on kuvasommittelu hallussa. Tiettyä iän ehkäpä tuomaa kankeutta tosin on toimintakohtauksissa havaittavissa. Sankarin yliajo autolla näyttää enemmän huvittavalta sirkustempulta kuin tuskalliselta törmäykseltä. Sinkoilu pelliltä on niin epätodellista, että köydet voisivat yhtä hyvin olla jätetty kuvaan mukaan. Sisätiloissa meininkiin saadaan asteen verran enemmän kiihkoa.

Renny ei valitettavasti voi käsiksen ontuvuudelle mitään, joka hampurilaistematiikka-asteikollakin edustaa matalampaa päätyä. Lähtökohtana on väkivallan ammattilaisten suorittama sivullinen likvidointi. Tällöin ei mitään turo-einarointia kannattaisi katsojille syöttää. Näin kuitenkin tapahtuu ja kalkkunuuden helttaisilla rajoilla käydään. Teräsvaijerista yritetään vääntää, että kyseisessä juvelikeikassa ja siitä seuranneessa kuoloninsidentissä täytyi käyttää helposti jäljitettävää asetta ja luotikin tunaroida kehon sisään jääväksi. Kyseinen kuula pitäisi saada takaisin pahalla ja pahemmalla, jotta ei paljastuta.

Eikä tässä vielä kaikki. Uskomattomia sattumia vuosien varrelta tarjoillaan vielä lisää. Vaikka jännitysulottuvuus ontuu, tarinaan on saatu mahdutettua mukaan hupaisaa nakke-huumoria, joka pitää mielenkiintoa yllä.

Bodies at RestNäyttelijät lienevät kotimaassaan kohtuullista kastia ja ainakin Nik Cheung pääpatologina selviää hyvin. Epäkiitollista (elävää) kiintiönaista muiden miekkosten keskellä esittää Zi Yang, jonka esittämästä assarista on tehty tietenkin välkympi kuin kriminaalit.

Mukavaa, että eläkeiänkin lähestyessä Renny jaksaa puksuttaa tasaisesti. Kansainvälisen enskarin ehti saada jo Misfits, joka saapunee meille syksymmällä. Heinäkuussa olisi vihdoin tulossa teattereihin Luokkakokous kolmonen ja jossain välissä valotetaan auvoisaa avioelämää tosisarjassa The Harlins. Kaikkea sitä mies kerkeääkin.

* *
Arvostelukäytännöt