Varkaita rantaparatiisissa

Pierce Brosnan esittää timanttivaras Max Burdettia, Salma Hayek tämän rakastettua ja apulaista Lolaa ja Woody Harrelson FBI:n agenttia Stanley P. Lloydia. Aluksi agenttia nöyryytetään ja varas jää eläkkeelle, kunnes uusi saalis tulee esille. Perinteisellä kaavalla tehdyssä komediallisessa jännärissä on tarjolla runsaasti kaunista katseltavaa ja veijarimaisia juonenkäänteitä.

Glen Wilson - © 2004 Glen Wilson/New LineAfter the Sunset – Keikka Bahamalla sisältää runsaasti viittauksia Hitchcockin Varkaitten paratiisiin (To Catch a Thief, 1955), joten se tavallaan itse määrittelee tason, johon elokuvalla on tarkoitus pyrkiä. Valitettavasti kunnioittavastikin tehdyt viittaukset Hitchcockiin asettavat vähäisemmät työt, kuten tämän elokuvan, automaattisesti huonoon valoon. Tämä korostuu erityisesti päänäyttelijöiden valinnassa. Kaikesta irlantilaisesta vetovoimastaan huolimatta Pierce Brosnan kun ei vain ole mikään Cary Grant – kukaan ei ole. Salma Hayekin seksuaalisuus taas on turhan avointa verrattuna Grace Kellyn hillittyyn charmiin. Elokuvan parhaan roolin vetää aina mainio Don Cheadle, vaikka roiston rooli tuntuukin olevan toisinto hänen osastaan Steven Soderberghin elokuvassa Mieletön juttu (Out of Sight, 1998).

Elokuva on harvinaisen yllätyksetön mutta ei suoranaisesti huono. Se on ihan hyvää ajankulua ja saa varmasti myös vähemmän kriittisen yleisön suosiota.

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,5 / 2 henkilöä