Kunnes kuolema meidät erottaa

Häät tulossa. Hermot kireällä. Morsian hysteerinen. Sulhanen ja polttariseurue lähdössä Las Vegasiin viettämään viimeistä poikamiesiltaa. Kasassa on kaikki ainekset kivaan komediaan, mutta tällä kertaa sulhasta ei kaappaakaan käsittämättömän spontaani Sandra Bullock. Hauskuus on kaukana, kun alkoholi- ja huumehöyryinen polttarijuhlinta riistäytyy käsistä täysin.

Kun morsian järjestelee samaan aikaan toisaalla pikkuruisia paperituoleja ja suunnittelee häiden istumajärjestystä, miesporukka haalii marketista järeänpuoleisia "siivousvälineitä", joilla juhlayön jäljistä päästään eroon.

 "This room looks like the Manson family stayed here a month", miehet pohtivat.

Very Bad Things / sairasta sakkia - (c) 1998 Polygram Filmed EntertainmentKammottavan suomennokseen ristikseen saanut Peter Bergin elokuva Very Bad Things - Sairasta sakkia on kummallinen elokuva. Se on jotakin Fargon ja Shallow Graven väliltä, eikä kuitenkaan ole. Elokuva on saanut hyvin ristiriitaisen vastaanoton, sillä sen huumori on hyytävää ja sysimustaa. Kepeästä Morsiamen isä -alusta vajotaan nopeasti yhä syvemmälle ja syvemmälle verikekkereihin, eikä poispääsyä ole. Murhan voi peittää vain uudella murhalla. Very Bad Things vaatii katsojaltaan tietynlaista asennetta, sillä sen maailma on synkkä ja sairas. Elokuvan henkilöhahmoissa ei ole mitään sympaattista, eivätkä he (ainakaan toivottavasti) tarjoa mitään samastumiskohdetta. Kaikki henkilöt ovat kylmiä, kieroutuneita piruparkoja.

Very Bad Things / sairasta sakkia - (c) 1998 Polygram Filmed EntertainmentOn makuasia, pitääkö elokuvasta vai onko se liikaa, tämänlaatuinen huumorihan naurattaa toisia aivan älyttömästi ja saa toiset voimaan pahoin. Omat rajansa kannattaa tunnistaa, mutta niin tai näin, näyttelijöiden loistavan pirullisia roolisuorituksia on pakko ihailla. Varsinkin Cameron Diaz esittää herkullisesti hermoheikosta morsmaikusta kuoriutuvaa jääkylmää narttua, jolta kukaan ei - perkele - elämän tärkeintä tavoitetta, päivää prinsessana pilaa. Esteet on raivattava tieltä ja naimisiin mennään vaikka pää olisi irti. Demonisesta osastaan ottaa kaiken irti myös sekopäisen pääpirun roolissa häärivä Christian Slater.

Very Bad Things on kuin Raymond Carverin novelli, jossa sinällään pieni sattuma saa valtavat mittasuhteet ja suistaa kaiken raiteiltaan. Kuten se naulakko, joka vain sattui olemaan siinä. Naulakostahan se kaikki alkoi.

* * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2,5 / 4 henkilöä