Suoraviivainen kostotrippi

Hiljainen Patrick Hill (Jason Statham) hakee paikkaa arvokuljetuksiin erikoistuneesta yrityksestä. Palkkaava esihenkilö mainitsee työn vaaroista. Äskettäin yritys menetti ryöstössä pari kuljettajaa siviiliuhrin lisäksi. Tämä ei Hilliin vaikuta ja hän ottaa tarjotun pestin vastaan. Päinvastoin Hill osoittaa heti koeaikanaan oivaa pätevyyttä vaaratilanteessa ja torpedoi ryöstöyrityksen muiden jäätyessä telineisiin.

Wrath of ManTarina noudattaa tutunlaista kaavaa, jossa sipulia kuoritaan kerroksittain ja usein näkökulmia vaihtaen. Tämä luo mukavaa jännitettä sekä yllätyksellisiä ja käänteisiä motiiveja henkilöiden toimille. Tokihan Hillin hahmo on täysin ylivertainen muihin nähden. Jason Statham sopii jäyhänoloiseen rooliin, jossa väkivaltataidot ovat keskiössä. Hieman syvyyttä toisi menetyksen tuskan uskottavampi ilmaisu, mutta kuten niin usein: motiivit ovat sivuseikkoja. Oleellista on, että räiskyy ja paukkuu.

Käsikirjoitus perustuu ranskalaiseen alkuperäisteokseen Le Convoyeur (2004), jota Guy Ritchie on sovitellut Stathamille sopivammaksi. Tarina on toimiva ja tarjoaisi enempäänkin mahdollisuuksia kuin mitä Ritchie on valinnut hyödynnettäväksi. Muistiin jää suoraviivainen kostotrippi, joka jättää tyhjän olon lupaavan, vähitellen auki keriytyvän alun jälkeen. Edelliseen Ritchie-elokuvaan The Gentlemen (2020) nähden tämä on selkeä pettymys. Se sisälsi mielenkiintoisempia roolihahmoja sekä kepeää britti-ironiaa ja huumoria, joiden puute saa uutukaisen tuntumaan kovin raskaalta ja puuduttavalta.

* *
Arvostelukäytännöt