Pelkkä tuhnu

Viisi vuotta sitten pyörineen hittikomedian jatko osaa olla niin odotetun huono kuin se vain voi olla. Pähkähullu professori 2: Klumpit yrittää olla räävi ja siivoton, mutta ei ole loppujen lopuksi mitään muuta kuin siirappinen pierukomedia. Kyllä, yhdistelmä on juuri niin huono, miltä se kuulostaakin. Eddie Murphyllä on ollut mojovan hyvätkin päivänsä, mutta tällaisista naurun tappajista ura ei uudelleen urkene. Ei edes hyvälle koomikolle.

nuttyprofessor2_jackson_murphy.jpg (10961 bytes)Tällä kertaa neropatti proffa Sherman Klump puuhaa nuorennuseliksiirin parissa. Keksinnölle lääketehdas lupaa syytää rahaa kuin roskaa, mutta taas on tuttu mutka matkassa. Sivupersoona Buddy Love elvistelee estradille pilaamaan niin Shermanin työuran kuin rakkauselämänkin. Sherman Klumpin mielitiettyä esittää poppari Janet Jackson, joka on yllättävän symppis roolissaan.

© 2000 Universal PicturesEnsimmäisen Pähkähullun professorin hytkyttävintä antia oli Klumpin perheen hulvaton ruokailukohtaus, jossa pyylevähkö perhe esiteltiin kaikessa komeudessaan Eddie Murphyn hoitaessa viisi roolia. Sittemmin joku on saanut päähänsä, että idean ympärille voi rakentaa koko elokuvan ja kakkososassa Klumpit ovat esillä ja hartaasti. Ikävä kyllä juttu ei kanna alkua pidemmälle, kun samoja vitsejä väännellään käännellään edestakaisin. Kaikkia kunnia kuitenkin Murphylle, ilman hänen virtuoosimaista suoritustaan Pähkähullu professori 2 olisi ylitsepääsemättömän tympeää katseltavaa. Naimahaluja pursuva isoäiti on karmaiseva, pakko myöntää, mutta tekotörkyisen farssin jonninjoutavuutta Murphykaan ei pysty pelastamaan. Ehkä teiniyleisöä esimerkiksi kiimaisen hamsterimonsterin perseeseen vetämiset jaksavat naurattaa. Allekirjoittaneella anaalivaihe on kuitenkin onnellisesti ohi.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2 / 3 henkilöä