Terapian tarpeessa?

Adam Sandler näyttelee Anger Managementissa kilttiä ja sympaattista suuren firman apulaisjohtajaa, jonka oikeus tuomitsee väärinkäsityksen seurauksena kiukunhallintaterapiaan. Pian käy ilmi, että terapeutti (Jack Nicholson) tarvitsisi vähintään yhtä paljon henkistä apua kuin potilaansa. Tästä alkaa mutkikas ja kohellusta täynnä oleva terapeutin ja potilaan välienselvittely.

© 2003 Columbia PicturesElokuva on näppärästi kynäilty, mutta Peter Segalin ohjaus on tarpeettoman löysää. Vaikka leffan perusidea on köykäinen, olisi siitä tiukemmalla otteella saatu vieläkin iskevämpi paketti. Toimii se näinkin, mutta tähtinäyttelijät Nicholson ja Sandler on päästetty sooloilemaan liikaa. Eikä siinäkään sinänsä mitään pahaa ole, sillä mainiot roolit tämä kaksikko tekee, puhumattakaan sivuosien John Turturrosta, Woody Harrelsonista ja muista, mutta kokonaisuus kärsii pahoin.

Anger Management on Hollywood-komediaa tyypillisimmillään: viatonta, viihdyttävää, jokaiselta osa-alueelta ammattitaidolla tehtyä ja mitäänsanomatonta. Siinä sen ansiot ja ongelmat. Vaikka kuinka nauttisi Nicholsonin ja Sandlerin hupaisasta näyttelijätyöskentelystä, makoisasti kirjoitetuista kohtauksista ja sujuvasta tarinankuljetuksesta, niin mitään siitä ei jää käteen. Sen verran tällaisia keskinkertaisia komedioita on markkinoilla, että harva katsoja tätäkään enää seuraavana aamuna jaksaa muistella. Mutta Anger Managementin kaltaiset elokuvat ovat juuri niitä, joita ihmiset tarvitsevat ajankulukseen. Siitä kertovat 44,5 miljoonan dollarin lipputulot avausviikonloppuna Yhdysvalloissa, eli se tuotti enemmän kuin yksikään komedia koskaan aiemmin! Ovatko ne miljoonat ihmiset oikeassa - vai yksinkertaisesti terapian tarpeessa?

* * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,8 / 6 henkilöä