Fondan melodramaattinen paluu

Nuori ohjaaja Robert Luketic sai kunnian olla se henkilö, joka ohjasi näyttelijätär Jane Fondan paluun valkokankaalle. Vaikka Anoppi on pahin -elokuvassa on mukana myös "moniosaaja" JLo, ei pidä erehtyä luulemaan, että pääosassa olisi kukaan muu kuin Fonda. Sen verran räikeään revittelyyn 15 vuotta hiljaiseloa viettänyt senioritähti nimittäin äityy. Kohutun Dallas-filmatisoinnin julkistanut ja muun muassa suositusta Blondin kostosta (2001) vastannut Luketic on selvästi joutunut antamaan kutakuinkin vapaat kädet Fondalle. Tädin riehumista on kuitenkin ihan hauska katsella. Muutoin Anoppi on pahin ei yllätä mitenkään mainittavasti.

 © 2005 New Line CinemaTässä romanttisessa komediassa on se melko tavanomainen tarina. Tyttö tapaa pojan, tyttö ja poika rakastuvat, tyttö keskustelee tilanteestaan homoystävänsä kanssa ja lopulta tapaa pojan ylihuolehtivaisen, yliomistavan ja luokkatietoisen äidin, joka uskoo että hänen poikansa ansaitsee parempaa. Elokuvan huumori irtoaakin lähinnä tytön, eli Charlien (Lopez), ja anopin, eli Violan (Fonda), kahdenkeskisestä sodasta. Charlien rakastettua ja Violan poikaa Keviniä esittää Alias-sarjasta tunnetuksi tullut komistus Michael Vartan. Mies jää kuitenkin täysin statistin osaan, kun naiset varastavat show’n.

 © 2005 New Line CinemaAnoppi on pahin lähtee hieman yskähdellen liikkeelle, koska alussa on pakko veivata läpi se tyypillinen rakkaustarina ennen kuin päästään varsinaiseen asiaan. Itse asiassa romanssi on se vähiten olennaisin asia tässä elokuvassa, eikä se oikeastaan jaksa kiinnostaakaan, sen verran epämielenkiintoisia ja ohuita hahmoja molemmat Charlie ja Kevin ovat. Lopez vetää tasan saman roolin kuin hän on tehnyt esimerkiksi elokuvissa Häät mielessä (2001) ja Unelmien Manhattan (2002), joissa hän on esittänyt köyhemmistä oloista tulevaa tyttörukkaa, joka kumauttaa päänsä yläluokkaisten lasikattoon ennemmin tai myöhemmin. Ja kun Lopezia ei edelleenkään ole siunattu kummoisilla komediennen lahjoilla, niin ainoa vaihtoehto on seurata Fondan ja tämän stereotyyppisen, mustan side-kickin Rubyn (Wanda Sykes) kohellusta.

Fondan Viola on ihanan stereotyyppinen raivotar, joka melodramaattisuus ja ilkeät ideat jaksavat naurattaa. Rubyn ironiset one-linerit saavat muutaman hörähdyksen aikaan ja naisparivaljakon suhde muistuttaa ilahduttavasti tv-sarja Will&Gracen iki-ihanien Karenin ja Rosarion suhdetta. Yhteen summattuna Anoppi on pahin on turhan ennalta arvattava romanttinen komedia, mutta mukiinmenevä Jane Fondan yksityisnäytöksenä.

* * *
Arvostelukäytännöt