Tähti lähtee landelle

Kukapa ei joskus olisi haaveillut unelmiensa elokuvatähdestä? Ja vaikka tämä omalla kohdalla olisikin saavuttamattomissa, niin kaipuuseen vastaa ainakin Tähtitreffit, jossa tavallisesta peräkylän kassaneidistä leivotaan suositun näyttelijän ihailun kohde. Kovin on siis vanha ja tuttu tarina, eikä omaperäisyyden häivääkään ole havaittavissa tässä romanttisen komedian asuun puetussa, mutta pohjimmiltaan naisen koskemattomuutta korostavassa ja Pringlesiä mainostavassa sadussa.

Peter Iovino - © 2004 Dreamworks LLCRosalee Futch on tuiki tavallinen pikkukaupungin tyttö, joka voittaa itselleen tähtitreffit kuuluisan elokuvatähden Tad Hamiltonin kanssa. Hollywoodiin matkannut tyttö tekee yllättäen suuren vaikutuksen prioriteettinsa kadottaneeseen näyttelijänrenttuun, joka seuraakin tyttöstä Länsi-Virginian peräkylään tarkoituksenaan muuttaa elämänsä suuntaa. Ja tästähän harmistuu Rosaleen paras ystävä Pete, joka on salaisesti rakastunut tyttöön. Seurauksena on siis hyvinkin aavisteltava kolmiodraama, jonka ennalta arvattavuus ylittää jopa kaikki odotukset. Pohdittavanahan on, löytyykö se onni sittenkin lähempää kuin uskoisikaan.

Tähtitreffit ei siis millään lailla ole kovassa nosteessa olevan Kate Bosworthin parhaita suorituksia. Mukamas niin iki-ihana tytteli ei elokuvassa juuri muuta tee kuin hymyilee lammasmaisesti, kun miehet häntä pyörittävät. Topher Grace Petenä ja Josh Duhamel Tadinä kilpailevatkin kovasti tavallisesta, toki kauniista, marketin kassaneidistä. Ja näin meille jälleen todistetaan, että kuka tahansa, vaikka Sittarin kassaneiti, voi olla oman elämänsä prinsessa. Niin, ja syödä loputtomasti Pringlesejä lihomatta. Melkeinpä tekisi mieleni ottaa yhteyttä kuluttaja-asiamieheen valheellisesta markkinoinnista.

Muutamien eksentristen henkilöhahmojen on kai ollut tarkoitus tuoda lisää komiikkaa elokuvaan, mutta surkeasti menevät hukkaan niin Nathan Lanen kuin Sean Hayesinkin kyvyt. Nämä näyttelijätähden manageria ja agenttia esittävien miekkosten roolit tuntuvat täysin turhilta juonentäytteiltä, joita on yritetty sähköistää tekemällä heistä samannimisiä. Samalla on kaikki muu huumori heidän ympäriltään kadonnut. Elokuvan alkumetreillä mukana Peten ja Rosaleen kaveriporukassa pörräävä kolmas pyörä Cathy (Ginnifer Goodwin) sysätään täysin syrjään jo ennen puoltaväliä, eikä lähibaarin baarimikko Angelicakaan (Kathryn Hahn) suuriin ulottuvuuksiin henkilöhahmona nouse. Kolmiodraamalle on kaiketi näin yritetty antaa enemmän tilaa, mutta huonostihan tuo onnistuu, kun kaikenlainen säkenöinti ja kipinöinti puuttuu.

*
Arvostelukäytännöt