Mekaaniset tykit ja robotit sekä Will Smithin aseet (ainakin trailerin mukaan) ovat Barry Sonnenfeldin tieteistoimintawesternhurvittelussa suuria mutta pöyristyttävän tehottomia. Kalustoista ei ole puolikuntoisina tehtäviinsä ja latinkien roiskeet osuvat minne sattuvat. Valitettavan suuri osa jämistä osuu suoraan katsojan vitutuskeskukseen. Aikaisemmissa hupailuissaan (Miehet mustissa ja Addams family) teräväpäisyyttä ja omaperäisyyttä osoittanut Sonnenfeld kyseenalaistaa kerralla kaikki aiemmin ansaitsemansa kiitoslauseet osaamisestaan. Wild Wild West on selkeä pukinmerkki ohjaajansa uralla.

Wild Wild West - © 1999 Warner Bros.Sonnenfeldin uutukainen aliarvioi törkeästi katsojansa. Ohjaajan olisi pitänyt pitää mielessään, että suurten aseiden esittely ei riitä, jos niitä ei osaa ladata saati sitten laukaista! Juoni (jos sitä edes sellaiseksi uskaltaa kutsua) on elokuvassa alistettu ainoastaan mekaanisten hämähäkkimönkijöiden ja muiden tekniikan lakeja rikkovien vempeleiden esittelylle. Juoni on jo trailerin pohjalta arvattavissa viimeistä sanaa myöten. Tökeröä tarinaa syventää edelleen kutakuinkin käsittämättömän huonot roolihahmot. Vasemmalla kädellä ja aivolohkoja pahemmin rasittamatta kirjoitetut roolit, sekä niiden pikapikaa juostenkusaistut toteuttamiset jättävät harvinaisen kitkerän jälkimaun suuhun.

Aikaisempien menestysleffojen omaperäiset ja oivaltavat heitot on Sonnenfeld korvannut tällä kertaa kankealla tilannekomiikalla, muka hauskoilla sukkeluuksilla ja täysin turhalla rämistelyllä. Wild Wild West on katsomiskelvoton räpellys, mikä tappaa katsojan aivosoluja kohtaus kohtaukselta. Elokuvaa voi täysin hyvällä omallatunnolla pitää elokuvakesän -99 yhtenä pahimpana pettymyksenä. Ohjaajan todelliset taidot tulevat puntariin kuluvan vuoden aikana: Miehet mustissa 2 -leffan onnistuminen tai floppaaminen tulee varmasti vaikuttamaan suuresti Sonnenfeldin urakehitykseen.

ks. ensi-ilta

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,2 / 6 henkilöä