Selityksiä elämän kummallisuuksiin

Barry Sonnenfeldin Men in Black (1997) teki elämästä ja maallisesta maailmasta paljon ymmärrettävämpää. Elokuvassa esitettiin perusteellisesti vakuuttavin selitys sille, miksi niin monet ihmiset näyttävät, käyttäytyvät ja kulkevat oudosti. Kun Homo Sapiensin asuun tungetaan monimetrinen avaruuden kummajainen, ei ole ihme, että ahdas asu aiheuttaa pakkoliikkeitä ja nykimistä, jota havaitsee useissa ihmisissä markettien ja kaupunkien vilinässä. Uskokaa pois, suurin osa ihmisistä on oikeasti avaruuden turisteja. Oivallettuani tämän tosiasian on elämäni ollut paljon helpompaa.

MIB II - Miehet mustissa 2Men in Black 2 antaa vielä yhden täydentävän lisäselvityksen elämän ihmeellisyyksiin. Nimittäin syyn sille, miksi kauniit ja seksikkäät naiset saavat miehet pauloihinsa. Nämä seksipommit ovat oikeasti avaruuden lonkeroeliöitä, jotka ottavat hellittämättömään puristusotteeseensa miehen kuin miehen. Sellaiselle viehätysvoimalle on turha vastaan pullikoida.

"Silly little planet. Anyone could take over the place with the right set of mammary glands. "

Elokuvana ja jatko-osana MIIB on kohtalaisen kompakti. Elokuva hyödyntää alkuperäisteoksen parhaimmat oivallukset, kierrättää hauskimmat vitsit eikä yritäkään mitään muuta. Koko komeus on älytty pitää vielä järjen mitoissa eli reilusti alle puolitoistatuntisena. Aikainen lopetus vireän katsojan nappaa. Tekeleessä juonta on vain nimeksi, punainen lanka on pitää avaruuden örkit kurissa ja järjestyksessä sekä pelastaa ohimennen Maa. Niin ja pitää se legendaarisin mustapukuinen mieskin saada takaisin hommiin takahikiän postitoimistosta.

Dvd-painoksesta ei ole kuitenkaan älytty tehdä tarpeeksi simppeliä. Valikot ovat hankalat, epäselvät ja niiden animoinnit perin juurin puuduttavia ja tarpeettomia. Tuplapainoksessa on mukana vielä oma lisämateriaalilevy, jolta ei toden nimessä löydy mitään mielenkiintoista. Ainoa hupaisa ekstra, ja ylipäätään dvd:eiden lisämateriaaleissa oleva harvinainen helmi, on varsinaiselta levyltä Frank’s Favorites -osion alta löytyvä lyhytanimaatio The Chubb Chubbs.

"I’m not going to take advice on relationships from a guy who chases his own ass."

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2 / 2 henkilöä