Unelma ohjaamisesta

Skavabölen pojissa (2008) näyttelijädebyyttinsä tehneen Onni Tommilan ura on alkumetreillä. Toinen esiintyminen Rare Exportsin 10-vuotiaana sankarina on jo nyt poikinut lukuisia roolitarjouksia, joiden sovittaminen normaalin lapsuuden rutiineihin pakottaa jatkuviin valintoihin.

Minkälaiset tarinat tulevaa tähtinäyttelijää itseään tällä hetkellä kiehtovat?

Olen tykästynyt sarjakuviin ja niihin perustuvat elokuvat tekevät yleensä vaikutuksen. Spider Manit, Iron Man, molemmat Hulkit… Hienoin kokemus tähän mennessä on ollut  King Kong (2005).

Millaista oli itse näytellä hieman edellisiä muistuttavassa elokuvassa? Vietitte Norjan kuvauksissa kokonaisen kuukauden.

Rare ExportsOlihan se mieleenpainuva reissu. Kuvauksia seurasi paljon ulkomaalaisia, oli sellainen kansainvälinen tunnelma. Olosuhteet olivat tosin kovat. Kylmyyttä ei päässyt pakoon, ja kiersihän siellä se sikaflunssakin.

Joku yksittäinen hetki on varmaan painunut muistoihin?

Joo, se oli se hetki kun kipusimme ensimmäistä kertaa ”Korvatunturin” huipulle. Sieltä avartuva näkymä oli niin mielettömän hieno, etten ole koskaan nähnyt vastaavaa.

Näytteleminen ei ole Onni Tommilan ainoa aktiivinen harrastus. Arkeen mahtuu monenlaista muutakin.

Harrastan myös musiikkia ja urheilua. Tarkemmin sanottuna soitan kitaraa ja rumpuja sekä käyn karatessa.

Entä miten koulu tähän kuvioon mahtuu?

Kyllä se mahtuu, joskin Rare Exportsin kanssa kulunut kuukausi edellytti pitkää puntarointia opettajien ja perheen kanssa. Sainkin sitten tehdä läksyjä jatkuvasti kuvausten välissä.

Koulutöiden hoitaminen on nuorelle näyttelijälle tärkeä juttu.

Koulunkäynti on minulle tällä hetkellä ykkösjuttu. Se on myös syy siihen, etten ole voinut ottaa enempää näyttelijänhommiakaan, joita kyllä olisi tarjolla. Yksi projekti näyttäisi nyt olevan tulossa, mutten saa puhua siitä, koska sitä ei ole vielä lyöty lukkoon.

Missä näet itsesi vaikkapa 10 vuoden päästä?

Aion päästä vielä ohjaamaan elokuvan. Suurin unelmani on tehdä oikea pitkä elokuva, jossa pääsen toteuttamaan omia ajatuksiani. En tiedä riittääkö siihen 10 vuotta, mutta aion tehdä kovasti töitä haaveeni täyttämiseksi.

Lue myös