Ylipitkää söpötystä

Hyvät miessukupuolen edustajat. Jos tyttöystävänne yrittää vakuuttaa teille, että Kuinka hukata kundi 10 päivässä ei ole pelkkä höpsö teinityttöpätkä, vaan oikeasti hauska ja hulvaton komedia, joka sopii myös miesten katsottavaksi, niin tyttönne todennäköisesti yrittää hankkiutua teistä eroon 116 minuutissa. Hupsuille tyttösille tämä on aivan ihana elokuva, mutta me muut olemme varmoja, että tämä on yksi niistä nelosen kestoleffoista, kun niin kovin tutulta tuntuu. Mitään uutta ja ihmeellistä on tältä romanttiselta hömpöttelyltä turha odottaa, mutta kyllähän se pahinta romantiikan nälkää tyydyttää, jos ei turhia ala nirsoilla.

© 2003 Paramount PicturesKuten romanttisissa komedioissa on tapana, toisiinsa pihkaantuvat tyttö ja poika ovat äärimmäisen kauniita ja pirtsakoita. Roolinimetkin ovat yhteensopivan somasti Andie Andersson ja Benjamin Barry. Andie aikoo kirjoittaa Composure-nimiseen naistenlehteen juttua siitä, miten miehen voi menettää kymmenessä päivässä opiksi ja opetukseksi toivottomille kanssasisarilleen, jotka eivät saa pidettyä kunnon miestä hyppysissään. Ben puolestaan uraansa pönkittääkseen lyö vetoa, että saa naisen rakastumaan häneen kymmenessä päivässä. Andie ja Ben usutetaan katalien vamppien toimesta yhteen ja näin alkaa ralli, jossa Andie rääkkää miesparkaa, joka janoaa aina vain lisää.

Elokuvan on ohjannut Donald Petrie, joka on vastuussa myös monista muista höpsöttelyistä kuten Miss kovis (2000), joka muistuttaa tunnelmaltaan melko lailla tätä elokuvaa. Pääosissa ovat Melkein julkkis (2000) -elokuvasta tutumpi Kate Hudson, joka pääsee blondeilemaan sydämensä kyllyydestä, sekä Matthew Macconaughey, joka taitaa kuulua niihin näyttelijöihin, jotka ovat tuttuja naamoja, mutta nimi on usein unohduksissa (Edtv, 1999; On aika tappaa, 1996). Kyseessä on siis ärsyttävä ja stereotyyppinen nöpönassukaksikko, jotka takuulla ovat ansainneet toisensa.

Kevyet hupsuttelut ovat ihania olemassa, mutta ei niiden silti tarvitsisi olla aivan näin heppoisia ja pitkäveteisiä. Tätä olisi hyvin voinut lyhentää ainakin puolella tunnilla ja kaikki, mitä pitikin sanoa, olisi tullut sanotuksi eikä yhtään vitsiä tai pusua olisi tarvinnut poistaa. Kuinka hukata kundi 10 päivässä lähtee melko kankeasti liikkeelle, mutta sitten ennen puolta väliä löytyy kyllä muutama hauska kohtaus ja suupielet jopa vääntyvät ylöspäin aivan vilpittömästi. Mutta loppuosa menee sangen tylsäksi koheltamiseksi ja sentimentaaliseksi välienselvittelyksi.

Elokuvan juoni on sinänsä jo typerä ja vanhentunut. Ei ole ensimmäinen kerta, kun väärinkäsitykset ja jekkuilut saattavat pariskuntaa yhteen valkokankaalla. Ja mikä harmillisinta, rakkautta ei taaskaan perustella millään lailla aivan kuin rakastumiseen riittäisi se, että nätti tyttö ja nätti poika vaan sattuvat olemaan yhtä aikaa läsnä. Muutamista pikkukivoista nokkeluuksista huolimatta Kuinka hukata kundi 10 päivässä on todella ennalta arvattava, mikä saa haukotukset entistä leveämmiksi. Alusta asti on selvää, että kundi kyllä pysyy mukana, mutta yleisö ei.

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,3 / 3 henkilöä