Etäistä sekstailua

You’ve Got Mail / Sinulle on posti@ - (c) 1998 Warner Bros.Höntti tekele on tämä maaliskuussa ensi-iltansa saanut Tom Hanks-Meg Ryan -rahastus, jossa kaksi kirjoja (= bisnestä) rakastavaa sinkkusielua meilailevat toisilleen ja kohtaavat miljoonakaupunki New Yorkin kaduilla jatkuvasti toisistaan tietämättä. Mies on uuden superkirjakaupan perustanut kaunosielu, nainen omistaa läheisen lastenkirjakaupan, jolta miehen liike uhkaa viedä asiakkaat. Sanailu on yhdentekevää, näyttelijätyöt kliseisiä. Jälkimmäinen pallo, koska elokuva muistutti kirjoittajaa amerikkalaisten kirjakauppojen miellyttävästä atmosfääristä.

Elokuvan suurin pettymys oli entisen talkshow-isännän, Greg Kinnearin, alentuminen esittämään Ryanin toimittajamiesystävää, jolla ei kuitenkaan ole käsikirjoituksessa mitään sijaa. Harvoin näkee yhtä turhaa hahmoa isossa Hollywood-elokuvassa. Sääli, sillä Kinnear oli hieno Oscareita kahmineessa Elämä on ihanaa -pätkässä (1998), jossa hänen näkemyksensä homoseksuaalisesta taiteilijasta sai runsaasti kiitosta.

Uneton Seattlessa kuin muisto vain

You’ve Got Mail / Sinulle on posti@ - (c) 1998 Warner Bros.Sinulle on posti@ tehtiin ilman muuta tarkoituksenaan saattaa jälleen yhteen nautittavan Uneton Seattlessa -elokuvan hittipari. Latteasta lopputuloksesta päätellen elokuva oli kuitenkin molemmille pelkkä välityö; Hanks veti henkeä vaativien suurroolien välillä, Ryan taas tykkää enemmän elämästä Montanan-farmillaan aviomies Dennis Quaidin kanssa kuin rooliin syventymisen vaatimasta rankasta työnteosta.

Sinulle on posti@ toimii hyvänä opetuksena sille, ettei kannata etukäteen muodostaa katsottavasta elokuvasta liian suuria odotuksia sen pelkkien tähtinäyttelijöiden perusteella. Sama ohjenuora toiminee hyvin myös alkusyksystä, kun Suomeen saapuu erakko-ohjaaja Stanley Kubrickin viimeinen pläjäys, Eyes Wide Shut (1999), jossa Tom Cruise ja Nicole Kidman tulevat pikkaisen liian riippuvaisiksi seksuaalisesta mielihyvästä. Time-lehden kansikuva ei vielä takaa mitään, käykää itse toteamassa.

ks. ensi-ilta

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,5 / 2 henkilöä