Sähköistä rakkautta

Mitenkä olisi suhde? Ei mitään vakavaa, ei mitään, mikä vaarantaisi suhteen siihen sydämen valitsemaan. Vain viatonta nettisekstailua, pikkuisen chattailua aiheesta ja aiheen vierestä, pikku annos flirttiä nostattamaan tunnelmaa – ihan vain anonyymisti tuntemattomalta toiselle. Eipä siis muuta kuin läptoppi päälle, koneen kaapeli kiinni puhelinverkkoon ja etsimään keskustelukumppaneita iltojen iloksi ja väriksi arjen harmauteen. Mutta kuinka ollakaan! Mutta entäpä, kun verkosta löytyykin se todellinen sielunystävä, joka ymmärtää sinua niin paljon syvällisemmin kuin se aikaisempi valittu? Keneltä nuo sähköiset sulosäkenet tulevat? Onko toisessa päässä kaunotar vai hirviö, rumahko ankanpoikanen vai jo kukkaansa puhjennut joutsen. Rakkaus on tunnetusti sokea ulkoisille piirteille, mutta entäpä, kun käyttäjätunnuksen takaa paljastuukin rakkaan firmasi konkurssiin ajanut henkilö, henkinen ilkimys, joka saa sinusta vain ja ainoastaan pahimmat piirteesi esiin?

You’ve Got Mail - (c) Warner Bros.Ongelman eteen joutuvat Tom Hanks ja Meg Ryan Nora Ephronin ohjaamassa romanttisessa komediassa Sinulle on posti@. Hanksin sotkettua sormensa dummeyna Yhdysvaltain korkeimpaan politiikkaan, seikkailtuaan epäonnistuneella Apollo-lennolla tähtitarhoissa ja vierailtuaan toisen maailmansodan pahimmissa sylttytehtaissa onkin aika hieman kevyemmille tarinoille. Ephronin web-aikaan päivitetty versio Amorin oikutteluista antaa "Herra Yhdysvaltain lähihistoriaksi" nopeassa tahdissa nousseelle Hanksille otollisen mahdollisuuden palata nostalgisiin elämyksiin, uran alkuajan leipälajin, komedian pariin. Ja vanha koira todellakin taitaa jo pentuna oppimansa temput! Naaman vääristely onnistuu edelleenkin. Käsittämättömän huonossa Enkelten kaupungissa itsensä lähes ryvettänyt Meg Ryan onnistuu uutukaisessa karistamaan suurimmat epäluulot osaamisestaan. Elokuvassa hyperiloista (ehkäpä liiaksikin saakka) kirjakaupan omistajaa ja sielunsa saloja e-mailiin tunnustavaa henkilöä esittävä Ryan ilmeilee roolissaan kiitettävällä taajuudella. Uneton Seattlessa -elokuvan päänäyttelijät ja ohjaaja tarjoavat jälleen oivan näytteen osaamistaan.

Yksinkertaisella juonella varustettu Sinulle on posti@ ei pyri yllättämään katsojaa monimutkaisilla juonenkäänteillä. Se on vain vanha tarina uusissa kuoseissa! Elokuvaa voisi luonnehtia parhaiten trion aikaisemman kassamenestyksen Uneton Seattlessa -leffan henkiseksi jatko-osaksi. Elokuva on hyvin tehty: se on rakennettu koko kaksituntisen kestäväksi ja se on oivaa leikittelyä tunteita ruokkivalla musiikilla ja koomisilla tilanteilla. Virukset eivät haittaa tarinan kulkua ja ohjaajan modeemi on tarpeeksi nopea pitääkseen katsojansa visusti verkossa. Mutta kuitenkin! Rahalla saa rakennettua sellaisen standardiväännön. Ja rahan kuluttamiseenhan Hanks kumppaneineen on tottunut viimeisissä valkokankaan seikkailuissaan. Sinulle on posti@ on tuttu ja turvallinen Hollywood-komedia kaikkine kliseineen. Se on harmiton, hyväntahtoinen, ennalta arvattavissa helppoine ratkaisuineen ja lopussa vääjäämättömästi häämöttävine häppyendeineen. Sinulle on posti@ on väännetty liian tiukasti omaan kaavaansa. Valitettavasti hyvät ajatukset ja todelliset oivallukset hukkuvat valtavirta-aallokkoon.

* * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,7 / 3 henkilöä