Hajuton ja mauton

Blendedin eli suomalaisittain Lomapainajaisen huonous ei varmasti tule minkäänlaisena yllätyksenä, jos Adam Sandlerin aiemmat komediat ovat yhtään tuttuja. Elokuva edustaa Sandleria tylsimmillään. Yleensä hänen komediansa aiheuttavat edes jonkinlaisia reaktioita: paheksuntaa, yökötystä, vihaa, joskus jopa naurua. Ei kuitenkaan Blended, joka on jonkinlainen harmaaksi laimennettu yhdistelmä romanttista komediaa ja koko perheen viihdettä. Toisin sanoen sekoitus Grown Upsia ja Spanglishia.

BlendedKuten kummassakin edellä mainitussa elokuvassa, tässäkin Sandler nähdään rehtinä ja helposti pidettävänä ressukkana. Hän on yksinhuoltajaisä, leski ja kanta-asiakas paikallisessa Hootersissa. Elokuvan alussa hän osoittaa olevansa täysin kujalla nykytreffailusta viemällä Drew Barrymoren syömään paikalliseen Hootersiin.

Barrymore on myös yksinhuoltaja, jonka ex-aviomies kaataa kaikki lastenhoitoon liittyvät ikävät velvollisuudet huoletta ex-vaimonsa niskaan. Treffit menevät odotetusti pieleen, vaikka Sandlerilla ja Barrymorella onkin paljon yhteistä. Leijonanosa tapahtumista sijoittuu Etelä-Afrikkaan, jossa sekä heidän että heidän lastensa on pakko jakaa sviitti ja esittää uusioperhettä.

BlendedJimmy Kimmelin haastattelussa Sandler myönsi vitsikkäästi valitsevansa Blendedin kaltaisten elokuvien tapahtumapaikat sopivien lomakohteiden perusteella. Tämä selittäisi sen, miten leväperäistä ja laiskaa elokuvan kerronta paikoitellen on. Juoni nojaa vahvasti eritasoisiin sattumiin. Useimmat vitsit jäävät täysin irrallisiksi yrityksiksi tökkiä yleisöstä naurunrippeitä. Kaikesta jää hutaistu maku. Jopa Sandler ja Barrymore vaikuttavat tylsistyneiltä kameran edessä.

Huolestuttavinta on kuitenkin se, että Grown Upsin tavoin myös Blended näyttää pintapuolisesti lapsille sopivalta ajanvietteeltä, mutta väliin heitetyt alatyylisyydet rikkovat vaikutelman nopeasti. Vain sadisti suosittelisi tätä elokuvaa perheviihteenä.

BlendedSyyllistä elokuvan epäonnistumiselle ei tarvitse kaukaa etsiä. Tuottajanakin häärivä Adam Sandler pitää rahasta ja tienaa sitä vähimmällä vaivalla tehtailemalla Grown Upsin ja Blendedin kaltaisia epäelokuvia, joiden motiivina on ensisijaisesti rahanteko, toissijaisesti kaverien kanssa lomailu. Kuulostaa helpolta ja hauskalta, mutta näin katsojana näkisin mielelläni Sandlerin kunnianhimoisemmissa rooleissa. Hänellä on todistetusti kykyjä, mutta raha ratkaisee. Sääli.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1 / 3 henkilöä