Lapset dieselveturin kyydissä

Lähinnä toimintaelokuvista tuttu Vin Diesel on nyt laajentanut repertuaariaan komedian puolelle. Väkisin mieleen tulee Schwarzeneggerin ja Stallonen vastaavat yritykset. Kasaritoiminnan suosion hiipuessa miesten piti koettaa jotain muuta. Lopputulokset eivät olleet kovinkaan mairittelevia. Diesel kuitenkin selviää hommasta aiheuttamatta myötähäpeää. Adam Shankmanin ohjaama The Pacifier – Tuttisoturi ei tarjoa mitään uutta ja mullistavaa, mutta onnistuu naurattamaan.

Kerry Hayes/SMPSP - © 2005 Disney Enterprises Inc.Diesel näyttelee luutnantti Shane Wolfea, joka pieleen menneen pelastusoperaation päätteeksi saa tavallisesta poikkeavan tehtävän. Hänen pitää suojella edellisen operaation kohteen lapsia ja etsiä taloon piilotettua huipputärkeää ohjelmaa. Hatarien aasinsiltojen avulla hän on yhtäkkiä ainoa aikuinen talossa ja lyhyeksi tarkoitettu pesti pitenee koko ajan. Koko elokuvan tarkoitus on siis saattaa Diesel hassuihin tilanteisiin viiden eri-ikäisen muksun kanssa.

Kerry Hayes/SMPSP - © 2005 Disney Enterprises Inc.Vähemmän yllättävästi ankara kouluttaja pehmenee elokuvan edetessä ja ystävystyy muksujen kanssa. Täysin lööperiksi homma ei kuitenkaan mene kuin vasta loppumetreillä, joten kahden maailman kohtaamisesta saadaan revittyä toimivaa huumoria tarpeeksi. Itseironiaakin Dieseliltä löytyy omia toimintaroolejaan ja massiivista ruhoaan kohtaan. Hyvän rytmityksen ja suuren lapsikatraan tarjoamien vaihtelevien tilanteiden avulla vältetään pohjakosketus ja puolitoista tuntia kuluu helposti ilman suurempia tuskia.

Kaljupäällä on karismaa ja näyttelytaitoa myös tällaiseen rooliin. Toisin kuin alussa mainituista toimintatähdistä, Dieselistä ei tule mieleen kala kuivalla maalla komedian yhteydessä. The Pacifier – Tuttisoturi on saanut hyvät lipputulot, joten kokeilu kannatti parin toimintaflopin jälkeen. Täytyy kuitenkin toivoa, että mies jatkaa kokeiluja muuntyyppisten elokuvien ja parempien käsikirjoituksien parissa, koska mitenkään ikimuistoinen tämä elokuva ei ole. Se on täysin ennalta arvattava ja tuttujen kaavojen mukaan tehty, joten viihtyvyys riippuu suuresti siitä kuinka paljon sietää Diesel-vetoista kyytiä.

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2 / 2 henkilöä