Limaa tihkuva hääkammotus

Toivottavasti vain Amerikan Yhdysvalloissa häistä on tullut teollisuutta ja häiden suunnittelijoista oikea ammattikunta. Tähän romantiikannälkäisten toiveammattiin keskittyy elokuva Häät mielessä. On kuitenkin huomattava, että häiden suunnittelijasta tehty elokuva ei ole ajatuksena kiinnostava, vaan pelottava - kenelle tällaisia tehdään?! Koska elokuvan keskiössä on häät, on elokuva tietenkin romanttinen komedia. Paitsi, että Häät mielessä ei ole hauska, joten se ei ole komedia, ja romanttisuudestakin voidaan olla montaa mieltä. Jos pitää romanttisena omenapuin koristettua kirkkoa Wagnerin soidessa taustalla, on elokuvakin varmasti aivan ihastuttava.

© 2001 Columbia PicturesElokuvan juoni on lyhyt, sitä tuskin edes onkaan. Hääsuunnittelija rakastuu sulhaseen. Kaikki voivat kuvitella, miten tämä voi aiheuttaa joitakin ongelmia häiden etenemiselle. Asetelma on vaikka kuinka herkullinen todellisen slapstickin tekemiseen, mutta koko homma pilataan turhalla patsastelulla. Jos elokuva oli näyttelijä-laulaja Jennifer Lopezin ensimmäinen yritelmä komedian saralta, niin lohdutukseksi voidaan sanoa, että tästä pääsee vain ylöspäin.

Lahjat hukassa

Koreografi Adam Shankman on päästetty ohjaamaan Häät mielessä ja täytyy kyllä sanoa, että toivottavasti tämä kerta oli viimeinen. En muista yhtään tanssikohtausta, jonka koreografina hän on toiminut, mutta ohjausdebyytti syöpyi mieleen. Shankman oli päässyt ohjaamaan tämänkin elokuvan oikeastaan vain siksi, että tuottajana toimiva Jennifer Gibgot on Shankmanin pikkusisko.

© 2001 Columbia PicturesNaispääosassa elokuvassa on Jennifer Lopez, joka osaa näytelläkin, vaikka tämä elokuva ei siihen tosin mahdollisuuksia tarjoa. Miespääosassa on harvinaisen itseään täynnä olevana Matthew McConaughey, jonka charmin tehoamista täytyy vain ihmetellä. Muita elokuvan rooleja ei kannata edes mainita, niihin kuuluu uskomattoman vääriin rooleihin eksyneitä henkilöitä ja mukahauskoja sivuhahmoja.

Erityistä inhoa minussa herätti kuitenkin elokuva yltiösiirappinen soundtrack. Elokuvan ääniraita oli täynnä toisiaan kamalampia rakkauden arkkiviisuja. Olisi nyt luullut, että letkeä latinomisu Jennifer olisi panostanut tällekin puolelle, eikä vain esitellyt itseään pääroolissa. Tältä osin elokuvan paras kohtaus on ehdottomasti lopputekstit. Lopputekstien aikana soljuu Jennifer Lopezin latinovaikutteinen soulmusiikki turhia kiirehtimättä ja hyvän olon nostattaen. Ainoa asia, jonka elokuva Häät mielessä nostattaa on aikaisempi ateria tai vaihtoehtoisesti elokuviin mukaan otetut popcornit.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1 / 2 henkilöä