Poliisit työpaikkojen puolesta

Jalla! Jalla! -ohjaaja Josef Faresin uusin elokuva on myös komedia. Tällä kertaa ollaan ruotsalaisessa maaseutukaupungissa. Poliisiaseman rennolla työporukalla ei ole suuria rikoksia selvitettävänään. Nakkikioskilla käynti ja kortinpeluu paikallisten mummojen kanssa ovat päivärutiinin kohokohtia. Jakob (ohjaajan veli Fares Fares) haaveilee tyttöystävästä. Benny (Torkel Petersson) on päiväunissaan kovaotteinen jenkkikyttä "Benny the Cop". Poliisiasema joutuu säästösyistä lakkautettavaksi, jolloin Jakobin ja kumppaneiden täytyy ryhtyä vastaiskuun työpaikkojen säilyttämiseksi.

Kopps - © 2003 Memfis FilmKopps on laadukas, rento ja helppo elokuva. Nauru kohdistuu hyväntahtoisesti kesäisen pikkukaupungin tylsyyteen. Siirtolaisten ja valtaväestön kohtaaminen ei ole keskeisenä teemana. Työyhteisössä kaikki ovat tasa-arvoisia etnisestä taustasta tai sukupuolisuuntautumisesta huolimatta. Yhteen hiileen puhaltaminen on tärkeintä ja toisten hyväksyminen kaikkine vikoineenkin.

Kesä ja pikkukaupungin unettavuus on saatu aikaan hienosti esimerkiksi ääniraidalta kuuluvana moponpörinänä. Väliin leikataan toimintaleffaparodiaa parhaaseen Matrix-tyyliin. Huumoria löytyy sanailusta mutta myös toiminnasta. Helteisessä maalaismaisemassa räjähtelee ja luodit vinkuvat. Kaikki on nähty aikaisemminkin mutta Koppsista löytyy se jokin kipinä, jota hyvä komedia tarvitsee. Esimerkiksi loppuhuipentuma on tarpeeksi näyttävä.

Ohjaaja Fares ei ole iällä pilattu, vasta 26-vuotias. Hän tulee ilmeisesti pääsemään vielä pitkälle urallaan, koska osaa tehdä näin kypsiä elokuvia. Kopps on melkein neljän naaman arvoinen suoritus, mutta jotain särmikkäämpää jää ehkä kaipaamaan. Elokuva tarjoaa hyvin tehtyä, harmitonta viihdettä.

* * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 3,2 / 5 henkilöä