Suositun sinkkutytön painajainen!

Kolkyt ja risat ikään ehtinyt Bridget Jones (Renée Zellweger) päättää aloittaa uuden sivun elämässään. Päiväkirjalleen tekemän lupauksen mukaan alkava vuosi tulee merkitsemään ankaraa laihdutusta, vähemmän viinaa ja tupakkaa, ja loppua alkoholistien, työnarkomaanien, tirkistelijöiden, suuruudenhullujen, tunnevammaisten ja pervertikkojen deittailulle. Paino ei kuitenkaan ota tippuakseen, viinankin kanssa tulee lotrattua entiseen malliin, ja piirteet, joita tuli välttää poikaystäväkandidaateissa näyttävät löytyvän kaikki vällyjen väliin juonineesta niljakkeesta (Hught Grant). Sinkkuelämissä setvityt seksijutut vainoavat Bridgetiä.

Bridget Jones’s Diary - © 2001 Miramax FilmsHelen Fieldingin kirjoittamasta romaanista Bridget Jones - Elämäni sinkkuna löytyy tilannekomiikkaa. Nolot tilanteet seuraavat toisiaan Murphyn lakien mukaisesti. Kähmityistä, petetyistä ja jätetyistä kertova romaani on raikkaudellaan ja rennolla otteellaan onnistunut valloittamaan monen lukijan sydämen - kirja on ollut suurmenestys. Bridget Jonesin elämään jo aikaisemmin tutustuneelle Sharon Maguiren esikoisohjaus sinkkutytön toilauksista ei tule olemaan pettymys. Päähenkilö ei ehkä ole aivan tarpeeksi neuroottinen, mutta kuitenkin kelpo versio romaanihahmosta. Elokuvan lopetus kirjan mukaisesti olisi tosin tehnyt elokuvasta hieman vauhdikkaamman. Mutta, ohjaaja on kaiken kaikkiaan onnistunut oivallisesti vangitsemaan romaanin ilmapiirin

Bridget Jones’s Diary - © 2001 Miramax FilmsViime aikojen vahvat brittikomediat ovat jättäneet Hollywood-hörhöilyt helposti jalkoihinsa. Amerikkalaisen komedian keskittyessä naaman vääntelyyn, pieru- ja kakkahuumoriin ja eläinten alentamiseen amerikkalaisten koomikkojen kehitysasteelle, tilannehuumoriin ja tarinaan luottava englantilaishuumori loistaa kirkkaana. Bridget Jones - Elämäni sinkkuna ei ehkä ole brittikomiikan kaikkein kirkkain tähti, mutta amerikkalaisilla kilpailijoillaan se pesee helposti lattiaa. Bridget Jonesin matkassa on luvassa romaanista tuttuja noloja tilanteita ja aidosti hauskoja hahmoja ja dialogeja. Neljäs tähti elokuvalle tulee siitä, että Hugh Grantin esittämä hahmo saa elokuvassa turpiinsa.

* * * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 3,1 / 7 henkilöä