Suvaitsemattomat säkeet

Todella sydäntä lämmittävää tarinaa rakkaudesta ja ystävyydestä... Mutta myönnettäköön heti aluksi, että on vaikea tehdä hyvää nuorisoelokuvaa. Toisaalta voi myös kysyä, että mitä järkeä on siinä, että aikuiset lähtevät tekemään omista arvomaailmoistaan käsin elokuvaa nuorille, joiden elämää todella harva oikeasti ymmärtää. Yleensä siinä mennään visusti metsään. Niin kuin Young Loven tapauksessa on tehty. Elokuvan lopun turhat uskonnolliset ja maailmankatsomukselliset painotukset vievät ihan kelvollisiakin aineksia sisältävästä tarinasta viimeisenkin terän. Propagandaa on kuitenkin siivilöity joukkoon sen verran pyhäkoulumaisella viekkaudella, että se ei välttämättä pistä heti silmään. Joka tapauksessa Young Love jättää surullisen fiiliksen taantumuksellisesta, tuomitsevasta ja suvaitsemattomasta maailmankatsomuksesta, jonka arvokeskusteluihin ei kiinnosta edes osallistua.

© 2001 Mainstream PicturesIkään kuin koko elokuva ei olisi tästä maailmasta. Nuoren kauniin naisen ja häntä ihailevan pojan suhteen kehityskaari olisi ollut kiinnostava kudelma koko tarinan peruslangaksi, jonka päät rispaantuvat kuitenkin pahan kerran. Kun mallimaailmaan päästään, se unohdetaan saman tien, vaikka ihmisiä esineellistävä kauneusbisneskin olisi tarjonnut vaikka mitä ruodittavaa. Mutta ei, homoa lienee helpompi herjata kuin sukeltaa esimerkiksi perheväkivallan syövereihin. Lopputulos on varsinaista sekametelisoppaa, jonka jälkeen ei tiedä itkeäkö vaiko nauraa. Sääliksi vaan käy nuoria ja rooliinsa selvästi paneutuneita näyttelijöitä.

Muutenkaan Young Love ei erotu edukseen edes kotikentällään suomalaisessa nykyelokuvassa. Käsikirjoitus on kokonaisuutena kuin vasemmalla kädellä veivattu asenteellinen lepertely muutamista oikeastikin vakavista aiheista. Tv-elokuvana Young Love olisi pärjännyt ehkä paremmin mutta pitkänä elokuvana se tarpoo kuin täi tervassa ja on suurelta osin sietämätöntä katsottavaa. Jos unohdetaan muutaman kotimaisen bändin biisi, niin jo elokuvan musiikki on kuin kaikua jostain 80-luvun "koneäänitteiden" kaatopaikalta. Mieleen tuli, että onko kaikki mitäänsanomattomat teostovapaat lurittelut ja pumputtelut onnistuttu saamaan yhteen ja ainoaan elokuvaan. Jos ei tietäisi, niin melkein Young Lovea voisi luulla naiivin kotitekoiseksi hengentuotteeksi eikä oikeasti tuotetuksi elokuvaksi.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,5 / 4 henkilöä