Veijareita, onko heitä?

Ohjaaja Barry Levinson (mm. Wag the Dog, Sphere) palasi parin vuoden hiljaiselon jälkeen parrasvaloihin mainiolla rosvokomedialla Bandits, jonka positiivinen ote perustuu lähes yksinomaan Bruce Willisin ja Billy Bob Thorntonin sujuvaan sanailuun. Molemmat ovat hauskoja miehiä muutenkin, mutta nyt Levinsonin käsittelyssä erityisesti, kuten muutkin tähdet aiemmin De Niro ja Hoffman mukaan lukien.

© 2001 MGMBandits on tarina kahdesta pankkirosvosta, jotka hetken mielijohteesta pakenevat kiven sisästä. Pako tapahtuu Yhdysvaltain oikeusjärjestelmän kannalta valitettavan helposti, mutta muuten elokuvan lepsu tunnelma on lopulta varsin mukaansa tempaavaa. Pakonsa aikana Willisin Joseph Blake ja Thorntonin Terry Lee Collins tekevät tasaisesti keikkaa eri asusteissa. Ja tottahan Thorntonin roolihahmon nimi on juuri tuollainen punaniskainen kaksiosainen.

Bandits on keveämpi otteeltaan kuin Levinsonin edellinen hittielokuva Wag the Dog, jossa sentään pohdittiin varsin syvällisesti amerikkalaisen mediakulttuurin ongelmia. Blaken ja Collinsinkin juttusille lyöttäytyy rikosmakasiiniohjelman juontaja, mutta kerronnallisesti laihoin tuloksin. Ehkä kepeässä veijarikomediassa ei ole tarkoituskaan päästä pintaa syvemmälle ja jos näin on, Bandits on oikein onnistunut elokuva.

* * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 3 / 2 henkilöä