Uranaisen seksiura

Levottomat-trilogian ensimmäisessä osassa mikään ei tuntunut miltään. Nyt mikään ei riitä. Saisi ainakin näidän jatko-osien tekeminen riittää. Sen verran pohjalle näissä Selinin saagoissa ollaan jouduttu. Markus Selin on pestannut trilogian jokaiseen osaan debyyttiohjaajan näyttämään taitojaan. Aku Louhimiehen ohjaama Levottomat oli puutteistaan huolimatta raikas ja viihdyttävä. Lenka Hellstedtin ohjaama trilogian kakkososa, Minä ja Morrison, oli sekin ihan positiivinen yllätys. Levottomat 3 on sitten jo suorastaan hävyttömän huono elokuva. Teattereihin se saapuu suuren markkinointimyllytyksen saattelemana. Elokuvaan haettiin suositun Haluatko filmitähdeksi -ohjelman kautta näyttelijää. Vastaavaa markkinointikikkaa ei kotimaisessa elokuvassa ole aikaisemmin nähty. Televisiokilpailun voittaja Hanna Karjalainen pääsee näyttämään taitojaan elokuvassa parin minuutin ja parin repliikin verran. Levottomat 3:n ohjaajakin paljastettiin vasta filmitähtikisan finaalissa. Elokuva on siis elänyt medioissa omaa elämäänsä jo pitkään ennen varsinaista ensi-iltaansa.

Miska Reimaluoto - © 2004 Solar FilmsLevottomat 3 kertoo Mi Grönlundin näyttelemästä perheenäidistä, joka sairastuu vakavaan seksiriippuvuuteen. Hän on kuin langennut enkeli kiusausten ja kiusaajien ympäröimässä maailmassa. Pakkomielle uhkaa hiljalleen tuhota hänen elämänsä ja hajottaa perheen. Nicke Lignellin esittämä perheenpää on autuaan tietämätön vaimonsa seksiseikkailuista. Vasta turpaanlyöminen saa himojensa riivaaman naisen aisoihin. Hyvin konservatiivinen ratkaisu näennäisesti trenditietoiselta ja ajassaan kiinni olevalta elokuvalta. Miehet saavat harrastaa irtosuhteita, mutta jos nainen antaa sormensa sodomalle, niin kiirastulessa tavataan. Nyt on taas feministeillä iskun paikka. Tarina pohjautuu Leena Lehtolaisen novelliin, josta Lontoossa asuva Lara Moon ja elokuvan ohjaaja Minna Virtanen ovat laatineen huonosti dramatisoidun ja kömpelöllä dialogilla varustetun käsikirjoituksen.

Sääliksi käy pitkässä näytelmäelokuvassa debytoivaa Mi Grönlundia. Potentiaalia hänessä näyttäytyy väläyksittäin. Toisissa olosuhteissa hän voi olla hyväkin näyttelijä. Levottomat 3:n pääosa on niin yksipuolinen, ohut ja huonosti ohjattu, että vaikeaa siinä on kokeneemmankaan näyttelijän parastaan pistää. Grönlundin ja teinien superidolin Jasper Pääkkösen välillä ole kemiaa nimeksikään. Seksillä mainostetun elokuvan parhaatkin seksikohtaukset ovat puunmakuisia ja kaavamaisia. Levottomien ensimmäisen osan elegantista tyylittelystä ei ole rippeitäkään jäljellä. Huonoin mahdollinen alku kotimaiselle elokuvavuodelle.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,8 / 4 henkilöä