Kökkö ja teennäinen katastrofisekoilu

Hyvälle katastrofitarinalle on aina kysyntää, olivat ajat millaiset tahansa. Greenland ei nyt vaan ole yksi niistä hyvistä. Komeetta uhkaa silpoa maapalloa, ja katso, niinpä se sen tekeekin. Efektit vaikuttavat aneemisilta ja halvoilta tuhon määrään nähden. Perhekorosteinen ontto tarina ei kykene kantamaan elokuvaa.

GreenlandLopun häämöttäessä ihmisrodun valioyksilöitä aletaan koota kasaan ja lähettää turvakammioihin Grönlantiin. Joukkoon mahtuu raksainssi (Gerard Butler) puolisoineen ja lapsineen (Morena Baccarin, Roger Dale Floyd). Matka meinaa tyssätä alkuunsa perheen tenavan sairauksien takia, mutta tokihan iskä keksii keinot, joilla tämäkin pulma ratkeaa.

Tarinaan ei ole löydetty hävitysuhan lisäksi mitään mielenkiintoisia elementtejä. Tietenkin isä pettää äitiä, kun nyt sattuu tekemän mieli ja voi vain arvata, miten tämäkin dilemma ratkeaa. Kässärin on väsäillyt Chris Sparling, joka osoitti kyvykkyytensä jännärissä Haudattu (2010). Nyt vaikuttaa siltä, että kaikki elementit jouhen ohuessa juonessa on valjastettu Butlerin syöksykierteeseen ajautuneen näyttelijäuran pönkittämiseen. Hän on toiminut tuottajanakin, jotta voisi paremmin kontrolloida lopputulosta.

GreenlandNo, saldo on puuduttavan pateettinen sekamelska, josta jää ylimiellyttämisen sekä alisuorittamisen maku. Äidin roolin vetävä Morena Baccarin säväytti Deadpoolin (2010) naisystävänä. Harmittavaa nähdä hänen piehtaroivan näin siirappisessa tökötissä vailla uskottavuuden häivää.

Hämmentävä seikka on ikärajan asettaminen K16-tasolle. Elokuvassa ei esiinny millään tasolla sen kaltaista materiaalia, joka perustelisi kyseistä ikärajaa. Jenkkivastaava on tuo tuttu voiton maksimoinnin luvattu PG-13 kategoria.

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2 / 3 henkilöä