Salaseurassa tapahtuu

Yhdysvaltain collegeissa toimii salaseuroja, joihin mukaan pääseminen takaa opiskelijalle urheiluauton, paljon halukkaita naisia ja kahdenkymmenentuhannen dollarin tililuvun. Näin uskottelee elokuva nimeltä The Skulls. Ehkä kyse on kuitenkin vain high schooliin kyllästyneille pojuille tarjoillusta eskapismista, jotta tulevaisuuden opintosuunnitelmaan tulisi uutta potkua.

The Skulls - © 2000 Universal PicturesTavallinen koulupulliainen Luke (Joshua Jackson) on kuullut varakkaiden opiskelijoiden salaseurasta The Skulls. Yllättäen hän saa puhelinsoiton, jossa pyydetään siinä samassa suorittamaan 40 sekunnin nopeustesti. Onnistuttuaan Luke joutuu oudon veljeskunnan pariin ja huomaakin pian tulleensa yhdeksi skulleista! Unelma on toteutunut. Entiset kaverit jäävät köyhemmiksi, koska uusi salainen toiminta ei heille kuulu. Luken paras kaveri löytyy kuitenkin kohta hirttäytyneenä. Jotain mätäähän tässä nyt on...

Salaseuratoiminnasta

Käsikirjoittajat ovat kehitelleet todella mielenkiinnottoman tarinan. Perinteitään vaaliva miesklaani kokoontuu luolassa, johon on painettu valtavin kirjaimin: WAR. Tämä ei tarkoita yhtään mitään. Salaseuran vakavaelkeinen toiminta on niin koomisen epäuskottavaa, ettei sitä voi käsittää edes ironiana. Koska seuralle ei myöskään tarjota muuta järjellistä funktiota kuin rahan sylkeminen komeille nuorukaisille, on sen sielunvelihöpötyksistä helppo löytää viitteitä piilohomouteen.

Salaseurajuoni toimiikin elokuvassa pelkkänä muodollisuutena. Kysehän on teinijännäristä, jossa minkään asian ei tarvitse kunnolla kiehtoa: riittää, kun on standardia söpöyttä, tyttö ja poika, mojovaa väkivaltaa ja päähenkilön sankaruutta - eli huolettomuuden tunnetta tukalallakin hetkellä, eihän sitä muuta pidä toivoakaan.

*
Arvostelukäytännöt