Ulkoministerin salainen rakastettu

Menestyneen ulkoministerin Charlotte Fieldin (Charlize Theron) ja työttömän toimittajan Fred Flarskyn (Seth Rogen) välinen romanssi vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä. Jo elokuvan nimi, Long Shot – Mahdoton yhtälö, alleviivaa suhteen mahdottomuutta. Kuinka hyvin elokuva sitten onnistuu vakuuttamaan katsojan siitä, että kyseessä on sellainen rakkaustarina, jonka parissa kannattaa viettää täydet kaksi tuntia? Ei kovin hyvin.

Long ShotRomanttiseen elokuvaan mahtuu komediaa ja myös jonkin verran toimintaa. Pohjimmiltaan tarinassa on kuitenkin kyse siitä, voivatko tuulipukuinen Fred ja lähes täydellinen Charlotte olla yhdessä ilman, että se pilaa Charlotten poliittisen uran. Theron tekee sympaattisen roolin itsevarmana poliitikkona, joka tahtoo pelastaa maailman, mutta on joutunut uhraamaan kaiken vapaa-aikansa uransa takia. Kun hän palkkaa puheidensa kirjoittajaksi miehen, jonka viimeksi tunsi teini-ikäisenä, ja sitten vielä ihastuu tähän, on pr-katastrofi lähes valmis.

Rogenin esittämä Fred on omalaatuinen mutta lahjakas toimittaja. Hän tietää, että hienostunut Charlotte on hänelle aivan kuin toisesta maailmasta eikä hän usko, että suhteesta voisi tulla mitään. Väkinäisten tilanteiden kautta kuitenkin vähitellen nähdään, että he eivät ole niin erilaisia. Fred siistii suttuisen partansa ja hänen huumorinsa puree Charlotteen, kun taas menestynyt ja kaunis ministeri saadaan maanläheisemmäksi näyttämällä hänet hotkimassa kanaa sekä naureskelemassa erään vatsataudin ikäville seurauksille. Theron ja Rogen onnistuvat luomaan pari hellyttävää hetkeä keskenään, mutta kaikesta huolimatta pari tuntuu toimivan paremmin ystävyksinä.

Long ShotElokuvan huumori syntyy pitkälti Rogenin itseään vähättelevistä lohkaisuista, jotka eivät pitemmän päälle naurata. Theron teki aikoinaan loistavaa työtä Young Adult -komediassa ja hänen ansiostaan tämän elokuvan yksi hauskimpia kohtauksia onkin ulkoministerin retki yökerhoon. Valitettavasti Theron saa tehtäväkseen lähinnä näytellä hämmästynyttä ja reagoida Rogenin vitseihin. Presidentin neuvonantajan Maggien roolissa nähtävän June Diane Raphaelin pisteliäät kommentit ovat puolestaan varsin viihdyttäviä. Andy Serkis on täysillä mukana esittäessään Robert Murdochin innoittamaa ilkeää mediamogulia, mutta hänen sivuroolinsa jää melko merkityksettömäksi.

Long Shot – Mahdoton yhtälö ei täysin onnistu vakuuttamaan katsojaa romanttisesta juonestaan eikä elokuva toisaalta ole tarpeeksi hauska oikeuttaakseen kahden tunnin pituuttaan pelkkänä komediana. Elokuvan huumoriin on pyritty saamaan mukaan myös yhteiskunnallisia ulottuvuuksia, mutta ne jäävät melko pinnallisiksi. Joukkoon mahtuu muutama terävä kommentti naisiin kohdistuvista täydellisyyden vaatimuksista politiikassa, mutta muuten poliittinen huumori kampanjoinnista tai pr-painajaisista ei yllä lähellekään tv-sarja Rouva varapresidentin tasoa.

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 3 / 2 henkilöä