Trendihakuinen kakkososa

Manu Mammutti kertoo eläinlapsille satua, jossa tyttö- ja poikamato löytävät toisensa ja elävät elämänsä onnellisina muun matoyhteisön kanssa. Nykyelukat uhkaavat kuitenkin oksentaa onnellisille lopuille ja lieroille vaaditaan multa-allergiaa. Samoin Ice Age 2:n tekijöille perinteiset sadut eivät ole olleet tarpeeksi in, vaan lapset tarvitsevat jotain uutta. Kun alkuperäisen Ice Agen pääosassa oli sympaattinen, tunteisiin vetoava tarina, yrittää jatko-osa väkisin erota edeltäjästään. Varmuutta ei ole siitä, millä keinoin tämä tulisi tehdä.

Blue Sky StudiosJääkausi hellittää hiljalleen otettaan ja jäätikön sulaessa eläinten on lähdettävä tulvaa pakoon. Elokuvan juoni kuitenkin hukkuu kaiken koheltamisen alle. Alkujaan Ice Agessa vain sivuosissa olleet törmäily ja hassutteluhuumori ovat nousseet pääosaan. Nyt leikitään hippasta Tomin & Jerryn tyyliin ja tarinasta irrallinen, Kelju K Kojootille ilmeistä sukua oleva orava on tungettu täytteeksi joka väliin.

Ensimmäisestä jääkausiseikkailusta puuttuivat myös kakkososan tarpeettomat musiikkikohtaukset. Niiden ainoana tehtävänä lienee saada elokuvalle lisää pituutta ja yrittää olla ajan hengessä mukana. Muistuttavathan siivillään tanssivat haukat erehdyttävästi Corpse Briden kuolleita. Laulavat laiskiaiset ovat taas saaneet vaikutteita erään suklaatehtaan Umppa Lumpilta.

Blue Sky StudiosIce Age 2 on olevinaan mahdollisimman cool kosiskellakseen nykykulttuurista vahvasti tietoisia, muotitajuisia lapsia. Siinä lainaillaan Shrekin tyyliin populaarikulttuurin kuvastoa. Kilpikonna imitoi säätiedotusta ja kauppaa rasvaimuja. Tämän tyyppistä huumoria löytyy nykyisin lähes kaikista lastenanimaatioista, Disney-elokuvista etunenässä: Karhuveljeni Kodan turun murteella puhuvista hirvistä Elvistä kuuntelevaan Stitchiin. Aikuiskatsojalle kohdat ovat Ice Age 2:n parasta antia, mutta mammutin lisääntymisvitsit taitavat jäädä elokuvan kohderyhmältä ymmärtämättä.

Lopussa elokuva yrittää kaiken sälän jälkeen palata takaisin perinteiseen tarinankerrontaan. Pohjimmiltaan siitä löytyvätkin jo Ice Agessa tutuksi tulleet teemat eri lajien välisestä suvaitsevuudesta, oman lauman lojaaliudesta ja heikoimpien auttamisesta. Kaikki kuitenkin peittyy ja pilaantuu hassuilun ja trendihakuisuuden alla. Onneksi ei ole tapana odottaa jatko-osien olevan alkuperäisen tasoisia.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,7 / 3 henkilöä