Hyvä Luoja!

Koomikko Jim Carreyn useamman vuoden pituinen visiitti vakavampaan draamaelokuvaan (Truman Show, The Majestic, Man on the Moon) näyttää auttamatta olevan ohi. Valitettavaa sinänsä, mutta kukin tehköön, mitä osaa parhaiten. Ohjaaja Tom Shadyacin ja Carreyn tuottoisa yhteistyö (Ace Ventura: Pet Detective, Liar, Liar) jatkuu mukavalla jumalakomedialla, jossa epäonnekas televisiotoimittaja syyttää Jumalaa surkeuksistaan - ja saa tämän hommat!

© 2003 Universal Pictures Bruce Almighty on ilman muuta kesän raikkaimpia komediapläjäyksiä siitä yksinkertaisesta syystä, että jo aiemmin kyntensä osoittanut tekijätiimi ei petä tälläkään kertaa. Carrey on samanlainen naamanvääntäjä kuin ennenkin, mutta laadukas ja johdonmukainen käsikirjoitus sekä Morgan Freeman itseoikeutetusti Herranamme Jumalana tasapainottavat mukavasti Carreyn esittämän Bruce Nolanin elämänmenoa ja estävät tähteä ottamasta liikaa taiteellisia vapauksia.

Kun tarjolla on lapsenomaiset frankcapramaiset ainekset Jumalan sekaantumisesta maanpäällisten elämään, Carreyn rooli on periaatteessa kuin James Stewartin vastaavat 60 vuotta aiemmin (esim. Ihmeellinen on elämä, 1946), maanläheinen ja sympaattinen. Vanhat tekoainekset luovat kuitenkin samalla yllätyksettömyyttä ja paljon ei lopulta jää käteen. Käsissämme on siis rutiinikomedia.

Silti mukana on se tavanomainen määrä tissihuumoria, alapäävitsejä ja herkullista tilannekomiikkaa niitä hamuaville.

* * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2,4 / 5 henkilöä