Koukkumies Bahamalla

Oman vannoutuneen katsojakunnan on saanut tämäkin opiskelijoita listivä elokuva sekä sen ensimmäinen osa, joissa nuoret yrittävät jatkaa elämäänsä yhteisen kammottavan salaisuuden unohtamiseksi. Tiedän yhä mitä teit viime kesänä (1998) sisältää verta ja jännitystä, muttei ollenkaan mieleen jäävää dialogia. Tässä se epäedukseen eroaa muista nykynuorten päänkiehuntaa kuvaavista tuotannoista, kuten Julmista aikeista (1999) ja 54:stä (1998), jotka olivat antaumuksella ja laadukkaastikin kursittu kokoon. Tämän roolihenkilöt eivät voisi vähempää kiinnostaa.

I Still Know What You Did Last Summer / Tiedän yhä mitä teit viime kesänä - © 1998 Columbia PicturesTiedän mitä teit viime kesänä oli kesän 1997 yllätyshitti, jossa oli kiva idea. Siinähän ajettiin juovuksissa ihmisen yli ja asia päätettiin yhdessä salata, kun ruumis työnnettiin mereen yölliseltä tieltä. Ongelmaksi muodostui, että ruumis alkoi työntövaiheessa osoittaa elonmerkkejä, joten murhastahan siinä viime kädessä oli kyse - tai ainakin olisi pitänyt olla. Episodin jälkeen nuoria aletaan murhata tasaiseen tahtiin ja vain yksi selviää. Nyt ensimmäisestä teurastuksesta selvinnyt Julie (Jennifer Love Hewitt) houkutellaan ystävineen radiokilpailun voitolla Bahamalle - suoraan salaperäisen kostajakoukkumiehen tykö.

Rahat pois -jatko-osa

I Still Know What You Did Last Summer / Tiedän yhä mitä teit viime kesänä - © 1998 Columbia PicturesYllättäen hiteiksi nousseista elokuvista, erityisesti pienimuotoisista sellaisista, on tapana tehdä jatko-osa, joka yleensä on selvästi vaatimattomampi tekele. Tiedän yhä mitä teit viime kesänä on yhtä hyvä kuin edeltäjänsä, ongelmana on, ettei ensimmäinenkään ollut kummoinen. Elokuvasta ei jää mieleen oikeastaan mitään muuta kuin tappajan musta asu ja nuorten naisten jatkuva kirkuminen. Saippuaoopperamaiset kasvolähikuvat olivat kyllä oivallus sinänsä, kun naaman takana jokin aina salaperäisesti vilahtaa.

Nuoret kyvyt Freddie Prinze Jr. ja Jennifer Love Hewitt esiintyivät molemmat myös ykkösosassa, mutta kolmatta osaa suunniteltaessa voi olla vaikea saada ainakaan Prinzeä mukaan. Parhaillaan hän näyttelee scifi-pätkä Wing Commanderissa (1999) ja kilpailee Hollywoodissa samoista rooleista kuin hänen ikätoverinsa Ryan Philippe. Ura on siis kovassa nosteessa, joten riittäneekö kiinnostus kolmanteen osaan? Hewittin osalta vastaavaa ongelmaa ei ole.

Prinzestä kiinnostuneet voivat käydä ihailemassa miehen kotisivuja osoitteessa: http://www.freddieprinzejr.com

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,2 / 5 henkilöä