Höttöä mättöä

Seitsemän vuoden välein Telluksen parhaat palkkatappajat ottavat yhteen ökyrikkaiden vedonlyöntikisassa, jossa voittaja on viimeinen mies tai nainen joka seisoo. Tällä kertaa killerieliitti mittelee murhaavimmista taidoistaan Ison-Britannian valvontakameroilla vuoratussa Middlesborough'ssa, jossa paikallinen papin juoppo vahingossa kulauttaa itsensä verikekkereihin mukaan krapulakofeiinin voimalla. Hänet tajuaa viattomaksi sivulliseksi yksi kilpailijoista, joka yrittää kilpakolhijoiden ristitulessa estää myös hengenmiehen päästöä hengettömäksi.

The TournamentKun väkivaltahumpan skenaario liikkuu tällaisissa tunnelmissa, ei ole ollut yhtään huono veto, että elokuvaan on saatu muutama isohkompi ja erottuvampi nimi välttämään ohikatselun kovan kilpailun dvd-hyllyssä. Toisaalta absurdi aihe olisi voinut tarjota eväät tiukkaankin ja hersyvään yhteiskuntakritiikkiin ja toisaalta ruuvia olisi voinut kunnolla vielä kiristää riemukkaimpien b-mättöjen malliin. Olkoonkin, että veri lentää riittämiin ja toiminta tykittää kohtauksesta toiseen.

The TournamentMutta jo puolitoistatuntinen puuduttaa kuitenkin liialla pituudellaan. Näin hullu aihe olisi ansainnut jotain paljon rankempaa, vääristyneempää, vinoutunutta ja kierompaa. Veripakattu toiminta on kuitenkin tähän maailman aikaan niin keskivertoista perussettiä ja ennen paljon parempaakin nähtyä, että se hädin tuskin riittää kantamaan loppuun asti. Ei se pelkkä mättö riitä tekemään elokuvasta rankkaa, kun kaikki muu on mautonta kevytlevitettä tai tyhjää täynnä. Katsojan ajatusmaailman vakavampi häiriköinti on kuitenkin taitolaji. Mutta ken haluaa pelkkää viihdettä viihtymättömyyden vuoksi, tässä taas yksi vaihtoehto pitkän jonon jatkoksi.

*
Arvostelukäytännöt