Lähiöperheen aviokriisi

Rob Reiner ei enää vahingossa toista itseään, nyt hän oikein yrittää sitä. Ohitettu keski-ikä on valitettavasti vienyt Robilta hiusten lisäksi myös terän. On vaikea käsittää, miten Spinal Tapilla aloitettu elokuvaura voi tulla tähän. Tarina meistä kahdesta on tehty puolidokumentaarisesti kuin Kun Harry tapasi Sallyn aikoinaan, siis välissä on päähenkilöiden haastatteluja, jossa he selvittävät taustoja ja motiivejaan. Paitsi että se, mikä Kun Harry tapasi Sallyn -elokuvassa toimi, ei kyllä toimi tässä.

© 1999 Castle Rock FilmsParhaimmillaankin kaksi-ilmeinen (merkittävänä poikkeuksena Kuudes aisti) Bruce Willis ja vanhemmiten selkeästi valjuuntuva Michelle Pfeiffer esittävät avioparia. Ben ja Kate Jordan ovat aviopari, joka on ollut naimisissa noin 15 vuotta, ja viime aikoina rakkaus on rakoillut. Kun on aika lähettää lapset leirille, lähtevät myös vanhemmat erilleen. Yhteinen elämä kuitenkin yhä viehättäisi, varsinkin Beniä.

Tylsää, tylsää, tyyylsää

© 1999 Castle Rock FilmsTarina meistä kahdesta on draama. Draaman tekeminen on aikaisemmin luontunut Robilta varsin hyvin, parhaana esimerkkinä raikas Stand By Me. Nyt kuitenkin tässä lähiödraamassa Rob on täysin hakoteillä. Draama tuntuu vaativan enemmän myös näyttelijöiltä. Tässä elokuvassa molempien pääosanesittäjien yksiulotteisuus tulee vähän turhan vahvasti esille, eivätkä he onnistu kantamaan tarinaa loppuun asti.

Harvemmin on tullut vastaan yhtä tylsää elokuvaa kuin Tarina meistä kahdesta. Kun tarinan piinaavat 92 minuuttia on vielä höystetty Eric Claptonin tätä nykyä hengettömillä kitararenkutuksilla, ei voi kuin toivoa pikaista loppua.

ks. ensi-ilta

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 3 / 2 henkilöä