Taivaan lahja suoraan helvetistä

Godsend käsittelee nykyisin hyvinkin ajankohtaista aihetta, kloonausta. Aiheen lakiin ja moraaliin liittyviä kysymyksiä on kovasti käsitelty varsinkin ihmisalkioiden kloonauksen kohdalla. Elokuva pyrkii siis antamaan oman lisänsä tähän keskusteluun. Kovin vakavasti sitä ei kuitenkaan voi ottaa, sillä esimerkiksi Kuudennen aistin, Rosemaryn painajaisen tai Ennustuksen kopioimisella ei kovinkaan omaperäistä tulosta saa aikaiseksi.

© Scanbox.comJessie (Rebecca Romijn-Stamos) ja Paul (Greg Kinnear) elävät hyvinkin onnellista perhe-elämää juuri kahdeksan vuotta täyttäneen poikansa Adamin (Cameron Bright) kanssa. Syntymäpäivää seuraavana päivänä poika kuitenkin traagisesti kuolee auto-onnettomuudessa ja vanhemmat ovat lohduttomia. Suuren surun hetkellä heitä lähestyy Jessien entinen opettaja, mystinen tohtori Wells (Robert de Niro). Hän tarjoaa vanhemmille uutta mahdollisuutta lapsensa kanssa tekemällä Adamista kloonin. Kaikki sujuukin hyvin, kunnes saapuu pojan kahdeksas syntymäpäivä. Silloin asiat alkavat huolestuttavasti muuttua.

Vaikka mukaan onkin saatu laatunäyttelijöitä, se ei todellakaan ole onnistumisen tae. De Nirokin on kuin varjo entisestään, mies kun tuntuu jatkuvasti pyörivän toinen toistaan surkeimmissa tekeleissä. Tohtori Wellsin hahmossakaan ei kovin apokalyptisia piirteitä löydy, vaan mies vaikuttaa lähinnä hieman höpsähtäneeltä. Surullista kyllä, myös symboliikkaa on siroteltu elokuvaan sinne tänne, pahin laatuaan on kohtaus jossa raamatun syttyminen tuleen polttaa lopulta koko kirkon. Muitakin täysin turhia ja toisistaan irrallisia kohtauksia on vain kursittu yhteen, epäonnistunein tuloksin.

Godsend ei toimi oikein miltään kantilta, ei tieteellisenä pohdiskeluna saatikka sitten trillerinäkään. Halvantuntuinen aikaisempien teosten lainailu ja kopiointi ei toimi, vaikka aiheeksi olisi valittu kuinka ajankohtainen teema. Elokuvasta ei myöskään pysty erottamaan, onko kyse kauhusta, trilleristä vai perhedraamasta. Lopputuloksena on epäonnistunut sekasikiö, jossa kiinnostava teema hautautuu fantasiahömpötyksen alle.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2 / 2 henkilöä