Tylsistyminen tuli kuvioihin

Riskianalyytikko Reuben (Ben Stiller) elää äärimmäisen riskitöntä elämää. Hän solmii turvallisen avioliiton, joka kuitenkin kariutuu jo häämatkan ensimmäisenä päivänä vaimon jäätyä kiinni sukellusopettajan (Hank Azaria) vuoteesta. Suivaantuneena mies päättää kuin päättääkin ottaa riskin ja alkaa tapailla boheemia Pollya (Jennifer Aniston). Reuben ja Polly ovat kuitenkin kuin toistensa vastakohtia ja suhde kohtaa jos jonkinlaisia ongelmia. Samaan aikaan Reubenin on tehtävä riskianalyysi extreme-lajeihin suuntautuneesta miljonääristä (Bryan Brown), joka Pollyn lailla saa Reubenin arvioimaan uudelleen omaa suhtautumistaan elämään.

© 2003 Universal PicturesPolly tuli kuvioihin on harvinaisen epäonnistunut romanttinen komedia. Philip Seymour Hoffmanin, Hank Azarian ja Bryan Brownin eksentrisiä roolihahmoja lukuun ottamatta elokuva ei tarjoa yhtään mitään uutta komedian saralla. Eritehuumori on jälleen vahvasti mukana leffassa, jossa vitsejä revitään esimerkiksi ärtyneestä suolesta. Mieleen tuleekin lähinnä ajatus, että eikö tämä kaikki ole nähty jo sata kertaa ennenkin. Kliseinen käsikirjoitus ei anna lainkaan tilaa lupaavan näyttelijäkaartin irtiotoille, vaikka sivuhenkilöt välillä onnistuvatkin väläyttämään komedian taitojaan.

Myös elokuvan romanttisuus on kyseenalaista, kun pääparin välinen kemia on käytännössä olematonta. Neuroottinen riskianalyytikko Reuben ei juuri erotu Stillerin aiemmista roolihahmoista, ja Anistonkin on kovin sieluton, osaksi toki hahmon tyhjyyden seurauksena. Boheemina esitetty Polly kun ei oikeastaan ole kovin boheemi. Jopa Philip Seymour Hoffman rasvaisena entisenä tähtenä vaikuttaa hieman kyllästyneeltä tyypilliseen rooliinsa, mutta onnistuu kuitenkin edes joten kuten. Hank Azaria ranskalaisena sukellusopettajana on elokuvan sympaattisin hahmo. Sivuhenkilöiden hetkellinen koomisuus ei kuitenkaan korvaa käsikirjoituksen innottomuutta tai pääparin sieluttomuutta, joten seurauksena on romanttinen komedia ilman romantiikkaa ja komediaa.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2 / 4 henkilöä