Tampereen elokuvajuhlien kilpailujen suosio kestää

Tampereen kansainväliset elokuvajuhlat järjestetään 36. kerran maaliskuussa, 8.–12.3.2006. Tampereen elokuvajuhlien kilpailut ovat ylläpitäneet maineensa kansainvälisenä elokuvakatselmuksena ja kilpailuihin lähetettiinkin jälleen kerran ennätysmäärä elokuvia.

Kotimaisessa kilpailussa elokuvia nähdään viimevuotiseen verrattuna hieman vähemmän, mutta elokuvat ovat kestoltaan pidempiä. Kaiken kaikkiaan kotimaiseen kilpailuun tarjottiin tänä vuonna lähes 370 elokuvaa, joista mukaan valikoitui 33. Kotimaisen kilpailun elokuvat esitetään yhdessätoista näytöksessä.

Kansainväliseen kilpailuun valittiin 80 elokuvaa 37 maasta, ja nämä kilpailuelokuvat esitetään myös yhdessätoista näytöksessä. Tarjokkaita kilpailuun oli lähes 2600 seitsemästäkymmenestä maasta. Enemmistönä ovat fiktiot, mutta animaatiot ja dokumentit ovat myös hyvin edustettuina ja kokeellisiakin elokuvia on mukana. Suomalaisista ohjaajista työnsä kansainväliseen kilpailuun saivat Tatu Pohjavirta (animaatio Elukka, 2005) ja Miia Tervo (dokumentti Hylje, 2005).

Tampereen elokuvajuhlien kansainvälisen kilpailun Grand Prix’n ja kotimaisen kilpailun alle 30-minuuttisten sarjan pääpalkinnon voittajat pääsevät kilpailemaan myös Yhdysvaltain elokuva-akatemian lyhytfiktion Oscar-ehdokkuudesta.

Lisätietoja ja festivaalin ohjelmisto: www.tamperefilmfestival.fi