Pääosassa afrikkalaiset nuoret

Helsinki African Film Festival eli tuttavallisemmin Haff järjestetään nyt neljännen kerran, 8.–12. toukokuuta. Tämän vuoden festivaalin teemana on nuoret ja valta.

Dear MandelaTavanomaisen Afrikka-uutisoinnin taakse kurkistava festivaali tuo elämää sykkivien elokuvien kautta maanosasta esiin toisenlaisen, valoisamman puolen. Tämänvuotisessa teemassaan festivaalin nähtävät elokuvat nostavat esiin kysymyksiä siitä, mitä merkitsee olla afrikkalainen nuori, mitä haasteita nuoret kohtaavat, mistä he unelmoivat, mitä he vaativat ja ketä he rakastavat? Nuorta energiaa ja angstia puhkuva festivaali tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman afrikkalaiseen elämänmenoon eri puolilla maanosaa ja sen ulkopuolella.

Festivaali esittelee myös uuden sukupolven ohjaajia, kuten senegalilaisen Alain Gomisin ja kenialaisen Tosh Gitongan. Heidän kansainvälinen menestyksensä kertoo vahvasti afrikkalaisen elokuvakulttuurin elinvoimaisuudesta ja ajankohtaisuudesta.

Tarjolla on myös afrikkalainen katufestivaali Helsingin Kansalaistorilla 8. toukokuuta. Festivaali ei rajoitu vain Helsinkiin, sillä elokuvanäytöksiä järjestetään ympäri Suomea yhteistyössä alueellisten elokuvakeskusten ja muiden kumppanien kanssa.

Festivaalista ja sen ohjelmistosta tarkemmin: www.haff.fi