Hiljaiselon jälkeen

Tampereella Arthouse Cinema Niagarassa järjestettävä Cinemadrome-festivaali herää henkiin pitkän hiljaiselon jälkeen. Nyt syksyllä tulee täyteen kaksi vuotta siitä, kun Cinemadrome on viimeksi järjestetty kahden illan mittaisena ilman katsojarajoituksia. Lokakuun lopulla järjestetty Halloween Specialin yleisömäärä kertoi, että festaria on kaivattu.

Cinemadrome 21:n avaa perjantaina Lucio Fulcin kuuluisimpiin lukeutuva elokuva The New York Ripper (1982), joka on pahan maineensa syystäkin ansainnut. Brian Trenchard-Smithin Turkey Shoot (1982) on ehtaa ja viihdyttävää B-toimintaa scifisävytteillä. Perjantai-Illan päätteeksi on tarjolla kummitustaloa, kekseliäitä tehosteita, monenlaisia kumisia hirviöitä ja pieruzombimuumioita kauhukomediassa Spookies (1988).

Lauantai aloitellaan rennosti funkkaavalla 70-lukulaisella halpiskungfuilulla Death Promise (1977), jossa lähdetään kostoretkelle armottoman vuokraisännän perään. Fritz Kierschin Maissilapset (Children Of The Corn, 1984) on tällä kertaa ainoa filminäytös. Hellbound: Hellraiser II (1988) on enemmänkin kuin pätevä jatko-osa, jossa kuvasto on yhtä herkullisen raisua kuin ensimmäisessäkin elokuvassa. Uusintaversiota on luvassa ensi vuonna. Festari päätetään tällä kertaa lauantain myöhäisillassa italialaisella zombileffalla Zombie 5: Killing Birds (1988). 

Lisätietoja festivaalista ja elokuvien esittelyt Arthouse Cinema Niagaran sivuilta.