Robert De Niro pukeutuu Pradaan

The Intern – Harjoittelija on joko hyvä b-luokan tai huono a-luokan komedia. Nancy Meyers on tehnyt hienoja amerikkalaisia komedioita uransa aikana, joista kirkkaimpina mainittakoon Mitä nainen haluaa ja Jotain annettavaa. Vaikka tämä tuore elokuva ei yllä edellä mainittujen tasolle, Harjoittelija on silti tasokas elokuva.

The Intern70-vuotias Ben on eläkkeellä oleva leski. Hän saa mahdollisuuden päästä harjoittelijaksi nuoren Julesin perustamaan, muotiin keskittyvään nettifirmaan. Ja tietenkin kaikkien suureksi hämmästykseksi näiden kahden näennäisesti tuiki erilaisen ihmisen maailmat kohtaavat, mahdottomasta tulee mahdollista, rakkaus voittaa ja niin edelleen.

Robert De Niro antaa nykyistä tasoaan keskimäärin paremman suorituksen, liiemmälti sortumatta vaivaannuttavaan imitaatioon itsestään. Tuntuu kuin Anne Hathaway näyttelisi samaa hahmoa kuin 10-vuoden takaisessa Paholainen pukeutuu Pradaan elokuvassa. Ehkäpä elokuvan rakastettava Andy olisi voinutkin perustaa tällaisen yrityksen Runway-lehden toimituksen jälkeen?

The InternKaikesta huolimatta elokuva ei jää pelkästään pintapuoliseksi hassutteluksi vaan se onnistuu pääsemään hieman syvemmälle. Myös kipeitä asioita pystytään käsittelemään, niin Julesin kuin Benin elämässä. Vaikka aluksi sorrutaan helposti päivittelemään kuinka ajat ovat muuttuneet, se ei välttämättä pidä kuitenkaan paikkansa. Myös kolmissakymmenissä käyvän naisen sydämessä asuu 70-vuotias eläkeläinen mies.

Sukupolvien kohtaaminen saadaan kuvattua melko hyvin, eikä Meyersin käsikirjoitus takerru välttämättä ilmeisimpiin mahdollisiin vitseihin Twitteristä, Instagramista ja Facebookista. Tai huomioihin nykymiehistä vastaan edellisen sukupolven miesihanteet, tai naisen asema töissä ja miehen kotona lasten kanssa. Maailma ja sen kuva muuttuu, eikä mikään ole niin pysyvää kuin muutos.

The InternKaiken kaikkiaan Harjoittelija on kelpo elokuva, joka sopii hyvin myöhäisillan aivot narikkaan -viihteeksi. Se ei ole koominen mestariteos, mutta mukava ja hyväntahtoinen kertomus. Kuten elokuvan poikkeuksellisen kekseliäässä mainoslauseessa sanotaan: kokemus ei koskaan käy vanhaksi.

* * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2,5 / 4 henkilöä