Isä Amaron soppa

Elokuvan resepti on seuraavanlainen: otetaan yksi persoonallisen komea, vakuuttavia roolisuorituksia tehnyt, kasvavassa suosiossa kylpevä nuorukainen ja lykätään hänelle katolilaisen pappiskokelaan rooli. Vastanäyttelijäksi valitaan ehdottoman tuore, ei niinkään tunnettu, söpö ja viaton mutta viettelyn taitava tyttönen, joka tarjoillaan yksinkertaisessa mutta intohimoisen uskonnollisessa roolissa. Asetetaan nämä kaksi sydänkäpysiksi Meksikon takapajulaan keskelle uskonnollista kiihkoa ja herääviä fyysisyyden purkauksia - kiehautetaan ja annetaan kypsyä. Poliittista korruptiota ripotellaan lisämauksi, mutta vain nimeksi.

Jossain kohtaa reseptiä on pääkokille tullut moka. Tuloksena on näet äitelä soppa, jota ei viitsisi katsoa kuin pikakelauksella. Ellei sitten saa tyydytystä pelkästä nättien nuorten aistillisen rakkauden katselemisesta.

© 2002 Alameda FilmsPahaa tekee hyvää todistaa lahjakkaan Gael García Bernalin osa tässä mauttomassa keitoksessa. Hän suoriutuu niin hyvin kuin taitaa viattoman ja hyveellisen papin roolistaan, joka eksyy maallisten nautintojen ja moraalittomuuden viidakkoon, mutta mitään ei ole tehtävissä. Elokuva on umpihölmö. Suurin osa henkilöhahmoista on kuin suoraan opettavaisesta sadusta, tuhmat ovat tuhmia kilometrien päähän, mutta ovat oikeasti vain vähän eksyneitä. Kylän asukkien, pappien, tarjoilijoiden ja kylähullujen kanssakäyminen on naiivia, epäuskottavaa ja tylsää. Sitä äimistyneempi on, kun päädytään rajuun loppuhuipennukseen, joka on irrallinen, kuin kaavamainen uskonnollinen rangaistus.

Nuorison motiivit ovat vähintäänkin arveluttavia. Ellei elokuvan ilkeä sanoma sitten ole: näin itsekeskeisiä, ahneita ja järjettömiä voivat nuoret ihmiset elämänjanossaan olla?

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2,3 / 4 henkilöä