Kaksin karkuteillä

Keskibudjetilla tehtyjen rivituotantojen tulva ei ota laantuakseen lukuisissa suoratoistopalveluissa. Uutena tulokkaana koriin putoaa Amazon Primessa kansainvälisen ensi-iltansa saava Jennifer Lopezin tähdittämä ja tuottama romanttinen toimintakomedia Shotgun Wedding.

Shotgun WeddingAvioliittoon astuvan epävarman pariskunnan (Jennifer Lopez & Josh Duhamel) hääjuhlat Filippiineillä saavat uuden suunnan, kun merirosvojoukko hyökkää juhliin ja ottaa vieraat panttivangeiksi. Pakoon pääsevä pariskunta yrittää kehitellä keinoja tilanteesta selviämiseksi ja samalla ratkoa keskinäisiä kriisejään.

Shotgun Wedding on kollaasi liukuhihnatuotantojen tyypillisimpiä tavaramerkkejä: Suoraviivaisella juonella rymyilevä toimintasekoilu, joka on kuullotettu toistuvissa klaffivirheissä, ankeassa huumorissa ja väsyneissä kliseissä. Laimea sekoitus vitsejä ja väkivaltaa, jonka yllättävän graafiset toimintakohtaukset herättävät hetkittäin.

Shotgun WeddingTäydellinen välinpitämättömyys paistaa läpi. Sen verran vireettömästi kokenut kaarti vetää yli ja ali jatkuvalla syötöllä. Epäilemättä jälkensä ovat jättäneet myös äkilliset näyttelijävaihdokset. Pari vuotta takaperin Shotgun Wedding nousi otsikoihin, kun Ryan Reynoldsin tilalle uudeksi miespääosaksi kiinnitetty Armie Hammer jättäytyi elokuvasta pois viestiskandaaliensa myötä. Nopealla aikataululla tilalle hypännyt Josh Duhamel on saanut epäkiitollisen työn paikkailla tilannetta lennossa.

Ongelmat heijastuvat eniten elokuvan pääkaksikkoon, sillä Lopez ja Duhamel eivät millään tunnu löytävän yhteistä säveltä komedian nuotistosta. Avioliittoon astuvan pariskunnan kemiat kuplivat kovin matalalla liekillä, naseva sanailu tökkii ja energiatasot ovat keskenään ristiriidassa. Väkinäinen puskeminen paistaa läpi muutenkin otteettomassa komediassa.

Shotgun WeddingTäysin unohdettavia ja onttoja toimintakomedioita maailma on toki pullollaan. Niiden säilyvyys on kuitenkin aivan eri luokkaa nykyajan suoratoistomarkkinoilla. Kuten HBO Max on viime aikoina osoittanut, ei heillä ole mitään ongelmaa poistaa suoratoistoelokuviaan palvelusta hyvinkin nopealla ikkunalla.

Shotgun Wedding voi vain rukoilla, ettei Amazon kehittele samaa strategiaa. Halvan ja kulahtaneen komediarymistelyn pää kun lienee tällaisessa tapauksessa ensimmäisenä pölkyllä.

*
Arvostelukäytännöt