Väkisinväännetty videojatko

Death Race 2 on esiosa vuoden 2008 Death Race  kuolonajoille, joka puolestaan oli uusioversio vuoden 1975 Death Race 2000:sta. Jos jo edellinen elokuva oli tympeäntylsää rymistelyä, voi vain kuvitella mitä on saatu aikaan kolmasosalla sen budjetista, kun läheskään yhtä näyttäviin ajokohtauksiin ei ole ollut mahdollisuuksia.

Death Race 2Death Race – kuolonajot kertoi vankilasaarella järjestetyistä rallikisoista, joiden voittaja pääsisi vapauteen. Death Race 2 kertoo kisojen synnystä ja ykkösosan alussa kuolleesta Frankenstein-kuskista. Pakoauton kuski Carl Lucas (Luke Goss) joutuu epäonnistuneen pankkiryöstön jälkeen poseen ja pomomies Markus Kane (Sean Bean) haluaa varmistaa, ettei hän kieli ylemmistään. Samalla vankilassa vankien väliset televisioidut tappelut menettävät katsojalukuja.

Genre-elokuvien vakionimet Sean Bean, Ving Rhames sekä Danny Trejo hoitavat sivuosansa varmalla rutiinilla. Sen sijaan tv-juontajaa näyttelevä Lauren Cohan on absoluuttisen kamala. Pääosaa näyttelevä Goss on valittu rooliinsa luultavasti sen takia, että hän näyttää ulkoisesti ykkösosan Jason Stathamilta. Hän hoitaa kyllä tonttinsa kunnialla ja on sopiva toimintasankariksi. Pientä lisäiloa irtoaa siitä oivalluksesta, että heppu todellakin on 1980-luvun poikabändin Brosin Luke Goss.

Death Race 2Tarina on vasemmalla kädellä kasattua tusinatavaraa, ja mikä pahinta, siihen tuhlataan kallista aikaa aivan liian paljon. Toimintakohtauksetkaan eivät tosin sen paremmin suju. Tappelukohtaukset ovat päämäärättömiä ja löysästi kuvattuja siinä missä ajokohtaukset ovat hitusen toimivampia. Valitettavasti ratin taakse päästään vasta elokuvan loppupuolella, eikä rymistely ehdi pelastaa elokuvaa.

*
Arvostelukäytännöt