Hullunkauniit karkulaiset hikisessä teinidraamassa

Nicole (Kirsten Dunst) on lukiota käyvä kongressiedustajan tytär, jonka elämällä ei tunnu olevan suuntaa. Koulun käytävällä hän törmää kunnianhimoiseen latinoperheen vesaan Carlokseen (Jay Hernandez), joka hakee sosiaalista nousua koulutuksen kautta. Eri yhteiskuntaluokista tulevien nuorten romanssiin kohdistuu ulkopuolisia paineita, kun velttoiluun ja pahaan elämään vihkiytyneen Nicolen vaikutukset alkavat näkyä Carlosissa. Poika huomaa olevansa kahden vaiheilla: pelastaako mielitietty kaidalle polulle vai heittäytyäkö itse hulttioelämän vietäväksi? Kas siinä pulma.

© 2001 Touchstone PicturesCrazy/ Beautiful on Romeon ja Julian asetelmalla ratsastava rakkaustarina, jossa pääparin romanssin kautta eheytetään kuilua eri etnisyyksien välillä. Lukiolaisten elämä esitetään tasapainoiluna viinan ja huumeiden sävyttämän hauskanpidon, vaativan koulunkäynnin, jalkapallon ja tiukkapipoisten vanhempien välillä. Leffa sanelee kohderyhmälleen elämän mallin, jossa selkeään ja realistiseen päämäärään pyrkiminen tuottaa lopulta vakaan ja turvallisen elämän. Se voi onnistua jopa rikkaan perheen sekopäätyttäreltä ja tunnolliselta latinopojalta, vaikka sen saavuttamiseksi täytyykin käydä pienellä karkumatkalla.

© 2001 Touchstone PicturesElokuva on soundtrackin jenkkipoppia myöten täysiverinen teinidraama, joka onnistuu kuitenkin välttämään genrensä ilmeisimmät sudenkuopat. Aiemmin muun muassa elokuvissa Veren vangit, Virgin Suicides ja Pikku naisia esiintynyt Kirsten Dunst on luonteva Nicolen nahoissa. Rasvaisissa hiuksissaan ja kiiltävässä ihossaan hän on kaukana Britney Spears -ajan puuteroidusta teinibeibistä, joka elää nuhteettomasti ja synnittömästi, vaikka esimerkiksi pukeutumisen välittämä viesti on jotain tyystin muuta. Music TV:n Undressed-show’sta elokuvaan ponnahtaneen Jay Hernandezin hieman tylsäksi osaksi jää suoriutua tarinasta yksitotisena suklaasilmänä ja "järkevänä" osapuolena.

Yhteisön paineet ja rakkauden hehku eivät kuitenkaan jaksa kannatella tarinaa aivan loppuun asti, vaikka klassista draaman kaarta onkin noudatettu lähes orjallisesti. Toisaalta elokuvan loppupuolelle ympätty melodramaattinen, Nicolen perhesuhteisiin paneutuva sivujuoni aiheuttaa lähinnä vaivaantumista. Omissa teiniromansseissaan kiemurtelevalle kohderyhmälleen Crazy/ Beautiful tarjoaa varmasti perjantai-illan verran viihdykettä.

* * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 3 / 2 henkilöä