Yllätyksetöntä teinidraamaa

Elokuvan Crazy/Beautiful parasta antia on se, että Kirsten Dunst on onneksi päässyt ylös Bring it On -leffan aallonpohjasta ja alkanut jälleen tehdä jollakin tavalla varteenotettavampaa elokuvaa. Crazy/Beautiful ei välttämättä ole maailman erinomaisin tuotos, mutta joihinkin nuoremmalle väestölle suunnattuihin elokuviin verrattuna se sentään antaa näyttelijöilleen mahdollisuuden saada itsestään jotakin irti.

Crazy/Beautiful - © 2001 Touchstone PicturesPienellä budjetilla tehty Crazy/Beautiful yrittää kehittää alkuasetelmastaan "kunnollinen poika/paha tyttö" jotakin suurempaa, mutta törmää omaan sovinnaisuuteensa. Oikeastaan ongelmat, joita siinä käsitellään on jo käyty läpi miljoona kertaa - muutamia kertoja jopa valkokankailla - eikä tämä elokuva tarjoa asetelmaan mitään uutta. Elokuvan katsoneena olisin toivonut siinä olevan jotakin haastavampaa, jotakin enemmän. Sellaista, joka olisi järkyttänyt. Nyt sen sovinnaisuus olisi sopinut televisioelokuviinkin. En silti mene haukkumaan tämän enempää, sillä nautin elokuvasta sen sovinnaisuudesta huolimatta. Erityisesti näyttelijätyö oli mielestäni erinomaista.

Sopiva pari?

Crazy/Beautiful - © 2001 Touchstone PicturesJay Hernandez, josta en ollut kuullut mitään ennen tätä elokuvaa, oli uskottava latinohurmona, jolle koulussa menestyminen oli ainoa todellinen keino yhteiskunnalliselle etenemiselle. Vastaavia positiivisia roolimalleja varmasti tarvitaan. Lisäksi hän toi uskottavuutta ja sähköä suhteeseensa Kirsten Dunstin esittämän yläluokkaisen "pahan tytön" kanssa. Tämä pari olisi ollut mahdollinen.

Kirsten Dunst on sitten asia erikseen - erinomainen näyttelijä, joka valitettavasti nykyisin on keskittynyt dramaattisen potentiaalinsa näyttämisen sijaan lähinnä itsensä esittelyyn. Vaikka esitys oli tässä ihan vakuuttava, olisi häneltä odottanut enemmän. Elokuvan paras rooli putosi kyllä Kirstenin isää esittävälle Bruce Davisonille, jonka hyvin liberaalin kansanedustajan roolissa oli sopivasti kahden roolin esittämisen ongelmaa.

Crazy/Beautiful ei ehkä vaadi katselijaltaan paljoakaan aivotoimintaa, mutta siinä on hetkensä. On sitä huonompiakin treffileffoja keksitty. Ei muuta kuin se paha poika/tyttö kainaloon ja leffaan, kyllä tätä ihan katselee sen reilun puolitoistatuntisen.

* * *
Arvostelukäytännöt