Kertaalleen syötyä ja syljettyä piirakkamössöä

American Pie 2 on kohtalainen elokuva. Niille joiden silmiä tekoanarkia ja peitelty konservatiivisuus ei kirvele. Tai niille, joiden mielestä hersyvintä huumoria syntyy tisseistä ja runkkauksesta sekä eritteillä läträämisestä. Kliseiset henkilöhahmot eivät ole kyllin itseironisia, eikä sanojen lesbo ja mälli mainitseminen oikein oikeuta puhumaan seksikomediastakaan. Tällä kertaa piirakka tuntuukin jääneen taikinan tasolle - tai pikemminkin ykkösosan murusista kasatulta.

© 2001 Universal PicturesOhjaaja James B. Rogers on häärännyt apulaisohjaajana esimerkiksi sellaisissa elokuvissa kuin Nuija ja tosinuija, Sekaisin Marista, Me kaksi ja Irene sekä American Pie. Viimeksimainitun jatko-osa osoittaa, ettei mieheltä löydy juurikaan omaa näkemystä tai rohkeutta, sillä kaikki piirakkatarinan kakkososan materiaali on lainattua. Päähenkilöiden seksihuolien lisäksi myös tarinan rakenne ja vitsit ovat pysyneet samoina kuin ykkösosassa. Jopa oksettava Stifler (Seann William Scott) saa yhä kierrättää kolmea perusilmettään ja hokea kahta vakiolausettaan.

© 2001 Universal PicturesPoikaporukka kokoontuu yhteen ensimmäisen college-vuotensa jälkeen. He päättävät vuokrata mökin ja tehdä kesälomastaan legendaarisen rakkauden kesän. Ääliöt pestautuvat maalaamaan taloa, jonka asukit ovat potentiaalisia lesboja(?!). Jim (Jason Biggs) on epävarma rakastajantaidoistaan, joten hän luonnollisesti kuivaharjoittelee. Ozin (Chris Klein) tyttöystävä Heather (Mena Suvari) on kielikurssilla Ranskassa, eikä puhelinseksi tahdo onnistua. Finch (Eddie Kaye Thomas) puolestaan valmistautuu Stiflerin äidin hoiteluun ja Kevin (Thomas Nicholas) lämmittelee entistä tyttöänsä. Lopussa on tietysti megabileet, mutta jännitystä ei ole syytä pilata kertomalla saavatko kaikki seksiä.

American Pie 2 hymyilyttää välillä ja jopa naurattaa muutaman kerran, mutta vanhentuneilla raaka-aineilla ja mädillä omenoilla syntyy kuivaa ja mautonta piirakkaa, vaikka resepti olisikin hyvä. Soundtrackin ansioihin luotetaan liikaakin ahtamalla elokuva täyteen pitkiä, säälittävimmiltä musiikkivideoilta haiskahtavia fiilistelypätkiä. Tällaisen tekeleen pystyy nielemään vain, jos pitää ylikypsistä hedelmistä ja teollisen makuisista tusinaherkuista.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,7 / 3 henkilöä