Ystävänpäivän teurastus

Tietäisipä Pyhä Valentinus, mitä kaikkea hänen nimissään tehdäänkään. Nyt ne ovat erehtyneet julkaisemaan kauhuelokuvan Valentinuksen päivä (suomalaisittain ystävänpäivän) mielessään. Tämänvuotinen ystävänpäivänyllätys onkin murhaava ihailija, joka metsästää viittä aikanaan nolon kokemuksen ihailijalle aiheuttanutta tyttöä. Tytöt ovat sittemmin kyllä kasvaneet naisen ikään ja mittoihin.

© 2001 Warner Bros.Elokuva onkin sitten ennalta arvattavuuden esimerkkitapaus. Valentine ei sisällä mitään yllättävää, jos ei yllättäväksi sitten laske aivan uskomatonta määrää turhia tappoja. Elokuvan psykopaatti kun ei tunnu tarvitsevan mitään erityistä innoitusta hankkiutuakseen eroon tarpeettomista sivuhahmoista. Käsikirjoittajat (4) ovatkin erityisen syynin kohteena - miten ovatkin saaneet aikaan elokuvan, jossa ei ole mitään jännitettä, ei eroottista eikä muutakaan! Teinisarjoista tunnetut näyttelijätkin ovat niin kumisia, että niiden lahtaamista odottaa ilolla. Olisi tällaiseen lahtaamiseen sopinut edes vähäinen huumori, tällä kertaa selluloidille ei ole valitettavasti eksynyt ironian häivääkään.

Markkinointimahdollisuuksia on otettu tässä elokuvassa valitettavan paljon huomioon. Aiheen lisäksi on naisten houkuttelemiseksi elokuvateatteriin hankittu David Boreanaz, joka pyöristyttyään muistuttaa yhä enemmän suomalaisen junttidiscon kuningasta Frederikiä. Miesten huomiosta kilpailee useampikin silmänruoka, eniten kuitenkin Denise Richards, jonka on elokuvan aikana esiinnyttävä myös bikineissä ja märkänä. Kaiken tämän nähneenä voi vain toivoa, että olisipa rahaa laitettu myös kunnon tarinaan.

Valentine on omituinen teinikauhuelokuva, siinä kun ei ole yhtään teiniä. Onkin melkoisen ihme, jos tämä elokuva menestyy. Tosin huonoudellahan ei menestyksen kanssa ole koskaan ollut mitään tekemistä, ja jatko-osillekin jätetään lajityypin periaatteiden mukaisesti mahdollisuus.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1 / 2 henkilöä